Zeno Reuten neemt de mannen van Schuurman/BZC opnieuw onder zijn hoede.
Volledig scherm
Zeno Reuten neemt de mannen van Schuurman/BZC opnieuw onder zijn hoede. © jan houwers

Succescoach Reuten terug bij waterpoloërs BZC

Na een afwezigheid van zes jaar keert Zeno Reuten terug als coach van de waterpoloërs van Schuurman/BZC.

De Almeloër neemt komend seizoen opnieuw de Borculose eredivisionist onder zijn hoede. Eerder deed Reuten dat al in de periode 2009-2014. In het verleden boekte Reuten met de Achterhoekse formatie grote successen, waaronder vier maal de landstitel en een keer won het team de beker.

Kennis en ervaring

Klaas Zwaan, de trainer van de afgelopen twee seizoenen en lid van de topsportcommissie Schuurman/BZC, is blij met de terugkeer van Reuten. „Met Zeno wordt een zeer ervaren trainer/coach binnengehaald die teams en individuele spelers beter kan maken . De waterpolovisie van Zeno past in de lijn van de club en de stappen die de afgelopen jaren zijn gezet. Zijn kennis en ervaring kunnen deze lijn verder doortrekken en tevens kan Zeno een mooie verbinding maken met de jeugdopleiding die ook sterk in ontwikkeling is”, laat Zwaan op de website van de club weten.

Reuten was het afgelopen seizoen trainer van GZC Donk, maar vertrok daar al snel vanwege een verschil van inzicht in beleid en aansturing van het eerste team. Donk stond toen tweede in de eredivisie.