Het circuit in Melbourne,.
Volledig scherm
Het circuit in Melbourne,. © EPA

Teamleden McLaren mogen Australië verlaten

Alle medewerkers van de renstal van McLaren mogen Australië verlaten. Ze zaten in quarantaine sinds de eerste race van het seizoen van de Formule 1 in Melbourne, die wegens de uitbraak van het coronavirus op het allerlaatste moment werd afgelast.

Zestien teamleden van de Britse renstal zaten twee weken in quarantaine, omdat ze in contact waren geweest met een collega die was besmet met het coronavirus. Een andere medewerker van McLaren leek ook slachtoffer van het virus, maar testte uiteindelijk negatief.

Inmiddels zijn de eerste acht wedstrijden, waaronder de GP op het circuit van Zandvoort, in de koningsklasse van de autosport afgelast. Een beslissing of het Formule 1-seizoen op 14 juni kan beginnen met de Grote Prijs van Canada moet binnen drie weken vallen.

De Formule 1-kalender telde dit jaar 22 wedstrijden. De organisatie hoopt nog 15 tot 18 races te kunnen plannen.

  1. KNVB, ING en internationals doneren 11 miljoen euro aan Nederlands voetbal

    KNVB, ING en internatio­nals doneren 11 miljoen euro aan Nederlands voetbal

    De KNVB heeft samen met sponsor ING en de Oranje-internationals een financieel steunpakket ter waarde van 11 miljoen euro opgezet voor alle Nederlandse voetbalclubs. Het pakket bestaat uit een combinatie van donaties, maatregelen en tegemoetkomingen, allemaal bedoeld om de financiële consequenties van de coronacrisis voor zowel de prof- als amateurclubs enigszins te beperken. De verdeling van het geld tussen de profs en amateurs is ongeveer 'fiftyfifty'.