Ter Stegen schittert namens Barcelona in Duitsland: ‘Mensen weten wel wat ik kan’

VideoDe wedstrijd tussen Borussia Dortmund en FC Barcelona bleef gisteravond bij 0-0, ondanks een hoop kansen en zelfs een gemiste strafschop van de thuisploeg. Marc-André ter Stegen was de grote uitblinker in het Signal Iduna Park in Dortmund. 

De 27-jarige doelman uit Mönchengladbach, die in de nationale ploeg van Duitsland nog altijd genoegen moet nemen met een reserverol achter Manuel Neuer, kreeg na afloop lovend commentaar in de Duitse en Spaanse pers. ,,Ja, Borussia Dortmund heeft een paar goede kansen gehad, maar gelukkig stond ik steeds op de goede plek", reageerde Ter Stegen, begonnen aan zijn zesde seizoen bij FC Barcelona, na afloop nuchter. 

,,We stonden een paar keer niet georganiseerd en dat is dodelijk tegen een ploeg als Borussia Dortmund, dus ik ben blij dat we een punt hebben overgehouden aan deze zware wedstrijd. We speelden een goede wedstrijd, maar er zijn zeker nog dingen die beter moeten.” 

Ter Stegen stopte in de 57ste minuut de penalty van Marco Reus, zijn collega bij de nationale ploeg en zijn voormalig teamgenoot bij Borussia Mönchengladbach. ,,Of ik wist in welke hoek hij zou gaan schieten? Nee, want Marco neemt zijn penalty altijd weer anders. Ik ging op mijn gevoel af en was blij dat ik zijn strafschop kon stoppen.”

Ter Stegen (27 jaar en 22 interlands) werd door de Duitse pers uiteraard ook nog gevraagd naar zijn reserverol in de nationale ploeg, waar Manuel Neuer (33 jaar en 90 interlands) voorlopig de voorkeur krijgt van bondscoach Joachim Löw. ,,Mensen weten inmiddels wel wat ik kan en ik ben zelf ook overtuigd van mijn kwaliteiten, maar ik kan daar verder niks aan veranderen. Ik heb altijd zelfvertrouwen en ben blij dat ik een goede wedstrijd heb kunnen keepen.”

Volledig scherm
© Getty Images
Volledig scherm
© Getty Images
Volledig scherm
© EPA
Volledig scherm
© EPA
Volledig scherm
© BSR Agency