Test: praten trainers FC Twente en Heracles ook Nederlands?

videoENSCHEDE - De Twentse derby staat vrijdagavond onder leiding van twee buitenlandse coaches: Gonzalo Garcia (FC Twente) en Frank Wormuth (Heracles Almelo). Maar hoe goed spreken de twee hoofdtrainers eigenlijk Nederlands? Wij onderwierpen ze aan een test.

Vooral Garcia blijkt verrassend goed uit zijn woorden te komen in de Nederlandse taal. “Ik probeer de laatste dagen om Nederlands te praten”, reageert de Uruguayaans-Spaanse trainer. “Soms gaat het goed, soms nog niet. Maar ik ga door.”

De Duitse hoofdcoach van Heracles zegt ‘not so good’ te zijn in de Nederlandse taal. Spelers hoeven zich echter geen illusie te maken: praten achter zijn rug heeft geen zin. “Want ik versta en begrijp alles”, zegt hij in het Nederlands. 

Wormuth is als trainer ruim een jaar actief in Nederland. Hij blijft zich voorlopig verstaanbaar maken in het Duits of Engels. Gonzalo Garcia, die al veel langer in Nederland is, wil graag zo snel mogelijk interview blijven doen in het Nederlands. 

Of dat ook in het Twents gaat lukken? Dat noemt Garcia een brug te ver. “We doen het stapje voor stapje”, zegt hij met een glimlach.

Volledig scherm
Garcia (links) en Wormuth gaan de test aan © screenshot