Volledig scherm
Stefan Boermans haalt uit in de finale van de DELA Eredivisie Beachvolleybal in Almelo. De inwoner van Borne wint mijn zijn partner Dirk Boehlé het toernooi. © Emiel Muijderman

Thuiszege in Almelo voor beachvolleyballer Boermans

ALMELO/ BORNE - De achtste ronde van de DELA Eredivisie Beachvolleybal heeft een zege opgeleverd voor Stefan Boermans. De inwoner van Borne schreef met zijn partner Dirk Boehlé het toernooi in Almelo op zijn naam.

Het duo Boermans/Boehlé rekende in de halve finale af met Thijs Nijeboer en Jannes van der Harm. Die partij hadden velen rondom de zandbak op het Marktplein in Almelo het liefst als de finale gezien. Nijeboer komt uit Almelo en bezet met Van der Harm de tweede plaats in het algemeen klassement. Dat wordt aangevoerd door Boermans en Boehlé, die met nog een speelronde te gaan al zeker zijn van de eindzege.

Boermans/Boehlé wonnen in een aantrekkelijke partij van Nijeboer/Van der Harm met 2-1. De eerste set werd nog kinderlijk eenvoudig met 21-10 gewonnen, maar de tweede set was voor Nijeboer/ Van der Harm: 21-18. De derde en beslissende set was weer voor de 2.04 meter lange Boermans en zijn partner Boehlé, voormalig Nederlands kampioen beachvolleybal.

In de ‘kleine finale’, de strijd om het brons, rekenden Nijeboer en Van der Harm af met Matthew Immers en Stijn van Tilburg: 2-1 (17-21, 21-14 en15-12).

Boermans en Boehlé hadden in de finale weinig problemen met het dit seizoen gepromoveerde duo Tom van den Boogaard en Hidde Uittenbosch: 2-0 (21-14 en 21-15). „We hebben nu vier van de acht toernooien gewonnen. Dat is wel lekker ja”, aldus Boermans na afloop.

Volledig scherm
Wies Bekhuis smasht een bal over het net. © Erwin Pranger

Wies Bekhuis

Bij de vrouwen was er ook Twents succes. Wies Bekhuis, de 17-jarige Tubbergse, veroverde samen met Wies van Solkema (Den Haag) brons. Het was voor het duo de eerste maal dat ze verder kwamen dan de kwartfinale in de eredivisie. In de kleine finale won Bekhuis, die in de zaal uitkomt voor de Ootmarsumse eredivisionist Set-Up’65, van het duo Bjorna Gras/Robin van de Velde: 2-0 (29-17 en 21-8). „Voor eigen publiek spelen en dan ook nog derde worden, is geweldig”, aldus een dolgelukkige Bekhuis na afloop.