Volledig scherm
Oud-winnares Chiara Scholl (rode broek) was dit jaar niet opgewassen tegen Federica Arcidiacono. De Italiaanse schakelde de Amerikaanse topfavoriete uit. © Robin Hilberink

Topfavorieten uitgeschakeld op Future-toernooi Oldenzaal

Het Future-tennistoernooi van Oldenzaal heeft woensdag afscheid genomen van twee topfavorieten voor de eindzege. In zowel het vrouwen- als het mannenenkelspel.

In het vrouwentoernooi strandde woensdag de Amerikaanse  Chiara Scholl, oud-winnares van 2017, redde het niet tegen de Italiaanse Federica Arcidiacono.  De als nummer een geplaatste verloor met 6-1- en 6-2. Arcidiacono wacht donderdag in de tweede ronde van het hoofdtoernooi Mylene Halemai uit Frankrijk.

Ook het mannentoernooi is de als nummer een geplaatste speler kwijt. Niels Lootsma, afgelopen jaar verliezend finalist, was niet opgeboksen tegen Zachary Eisinga. Die verloor nog wel de eerste set van Lootsma (6-7 (4)), maar wist vervolgens de twee volgende sets naar zich toe te trekken: 6-3 en 6-1.

Donderdag komt Justin Eleveld tweemaal in actie in Oldenzaal. Allereerst in het enkelspel, waarin de Enschedeër het moet opnemen tegen de als achtste geplaatste Colin van Beem. Later op de dag volgt nog de tweede ronde in het dubbel met Mike Luttikhuis.