De topturnsters van Klaverblad TON Almelo mogen de turnhal weer in voor de trainingen.
Volledig scherm
De topturnsters van Klaverblad TON Almelo mogen de turnhal weer in voor de trainingen. © Emiel Muijderman

Topturnsters TON Almelo mogen de zaal weer in

ALMELO - De topturnsters van Klaverblad TON Almelo mogen de trainingshal weer in. Sinds 16 maart waren de trainingen gestopt vanwege de coronacrisis, maar het licht staat nu weer op groen.

De nationale gymnastiekbond KNGU en het NOC*NSF hebben de IISPA in Almelo toegevoegd aan de aangewezen trainingslocaties voor topsporters. Dit betekent dat enkele topturnsters hun trainingen in de Almelose sporthal weer mogen hervatten. Het gaat om Oranje-turnsters Laura de Witt en Sara van Disseldorp, Jong Oranje-turnster Ines van Son en daarnaast om Vera Jonker en Astrid de Zeeuw. 

Deze laatste twee stonden op het punt om zich opnieuw voor de nationale selectie te kwalificeren, maar die selectiemomenten zijn vanwege de coronacrisis komen te vervallen. De bond vindt het toch van groot belang dat ook dit duo weer mag trainen.

Ontsmetten turnhal

Het bestuur van TON Almelo heeft zich, in samenwerking met de directeur Erik Busscher van Sportbedrijf Almelo, hard gemaakt om de herstart mogelijk te maken. Zo is de turnhal volledig schoongemaakt en ontsmet, zijn voorzieningen getroffen om de hygiëne in acht te nemen en zijn looproutes uitgezet. Ook is er samengewerkt om het protocol waaraan sporters, trainers, ouders en het personeel zich dient te houden.

De andere turnsters van TON hebben groen licht gekregen van de gemeente Almelo om op het voetbalveld van La Première te gaan trainen. 

De afgelopen weken heeft de topsportselectie zich thuis fit moeten zien te houden. Sponsor Bosan Sportinstallaties uit Haaksbergen heeft bij verschillende turnsters materialen als balken en matten gebracht om zo toch een beetje het turngevoel te behouden.