Volledig scherm
PREMIUM
Vrijwel lege tribunes bij de race van de elite mannen op de zaterdagochtend. Een beeld uit het verleden, zegt de organisatie van Triathlon Holten na de programmawijziging. © Ronald Hissink

Triatlon Holten gooit programma op de kop: meer aandacht voor topwedstrijden

HOLTEN - Een ongekende koerswijziging bij Triathlon Holten. De organisatie kiest in de komende 35ste editie nadrukkelijk voor de topwedstrijden en zet daarvoor het programma op de kop.

De afgelopen jaren profileerde Triathlon Holten zich nadrukkelijk als een internationale topwedstrijd, maar de elite atleten kregen in de praktijk niet de aandacht en allure die past bij de status. De races van de beste atleten dienden ’s morgens als opening van de wedstrijddag, met als gevolg dat de finish van de mannen plaatsvond in een vrijwel verlaten arena op de Kalfstermansweide in hartje Holten. Ook langs het parcours liet de publieke belangstelling het afweten. Een kleine twee uur later, bij de binnenkomst van de snelste vrouw, waren al wel iets meer plekken op de tribunes ingevuld, maar niet zo massaal als bij de finish van de recreatieve deelnemers en de ‘atleten’  van het plaatselijke kampioenschap.