Volledig scherm
© Toma Tudor

Triatlonploeg Twente pakt tweede plek in Weert

WEERT – Bij de tweede wedstrijd in de eredivisie triathlon is TC Twente uit Enschede tweede geworden op het onderdeel team relay. De Enschedeërs moesten negenveertig tellen toegeven op winnaar Squadra uit Eindhoven.

De teamrelay, een estafette waarbij alle vier atleten 300 meter zwemmen, 6.7 kilometer fietsen en afsluitend 1.4 kilometer hardlopen, is een van de vijf concepten die voorbij komen in de eredivisie triathlon. TC Twente bewees goed uit de voeten te kunnen op dit onderdeel. Voor de Enschedeërs startten de Duitsers Joachim Wera, Yannick Stollenwerk, Eibergenaar Joost Somsen en Stijn Jansen. 

Borne

Met hun tijd van 1:12:48 finishten ze in exact dezelfde tijd als de winnaars van de eerste wedstrijd, Rogelli TriMates uit Utrecht, dat derde werd. In de winnende formatie van Squadra startte Enschedeër Devi Wolthuizen, die een week na zijn Europese titel in Weert terugkeerde en de vierde tijd van de dag neerzette. De mannen van Fitness Occasions/Step One uit Borne finishten als veertiende en laatste.

Vrouwen

Bij de vrouwen presteerde TC Twente ook naar behoren. Na een tegenvallende elfde plaats in de eerste race, in Almere, werd het Enschedese team nu zesde. Wensink-Benro/TTvW uit de Hof van Twente kwam niet verder dan de veertiende plek en staat na twee wedstrijden laatste in de eredivisie.