Volledig scherm
Foto van de Ronde van Goor 2018, de finale van de Criterium Cup. Op kop klassementsleider Jelle Wolsink uit Hengelo. © Lenneke Lingmont

Twee koersen erbij in Criterium Cup Twente

RIJSSEN/ NIJVERDAL - De VIRO Criterium Cup Twente is dit jaar uitgebreid met twee wielerwedstrijden. Dwars deur Riessen en de Ronde van het Villapark in Nijverdal staan ook op het programma. 

De Criterium Cup telt door die uitbreiding dit jaar zeven wedstrijden. Naast de wielerrondes van Markelo, Oldenzaal, Enter, Borne en Goor zijn dus ook Rijssen (op vrijdag 3 mei, daags voor de Ronde van Overijssel) en de Ronde van het Villapark in Nijverdal op zaterdag 14 september aan de reeks toegevoegd. Er komt meer nadruk op de categorie amateurs te liggen, maar ook de elite/beloften mannen en vrouwen rijden om de VIRO Criterium Cup Twente.

In Rijssen wordt aan de vooravond van de Ronde van Overijssel een criterium voor amateurs verreden. Die categorie had al een eigen klassement binnen de cup, maar zal dit jaar voor een hoger prijzenschema gaan rijden. Ook rijden de amateurs alle zeven wedstrijden. Voor de elite/beloften mannen gaat de Criterium Cup dit jaar over de wielerrondes van Oldenzaal, Borne en Goor. Zij rijden in die koersen samen met de amateurs, maar beide categorieën halen net als voorheen in die wedstrijden punten binnen voor hun eigen klassement. De vrouwen komen in Enter, Borne en Goor in actie.

Tijdens alle wedstrijden zullen de renners twee tussensprints voor punten rijden en verdienen de eerste vijftien renners in de uitslag van de koersen punten. Door in de finalewedstrijden in Goor en Nijverdal voor extra tussensprints te rijden, wordt de spanning tot op de laatste dag gewaarborgd. In die koersen wordt er elke tien ronden gesprint om de punten.

Programma VIRO Criterium Cup Twente 2019

Vrijdag 3 mei Dwars deur Riessen Amateurs
Zaterdag 15 juni Ronde van Markelo Amateurs
Zondag 30 juni Ronde van Oldenzaal Amateurs, Elite/Beloften mannen
Zaterdag 6 juli Ronde van Enter Amateurs, Vrouwen
Donderdag 22 augustus Ronde van Borne Amateurs, Elite/Beloften mannen, Vrouwen
Zaterdag 7 september Ronde van Goor Amateurs, Elite/Beloften mannen, Vrouwen
Zaterdag 14 september Ronde van het Villapark Amateurs