Volledig scherm
Bernhard ten Brinke op zaterdag in actie tijdens de Eurol Hellendoorn Rally. © Bert Kamp

Van den Heuvel op weg naar zege in Hellendoorn Rally

HELLENDOORN - De rallyequipe Jasper van den Heuvel/Lisette Bakker lijkt hard op weg te zijn naar de zege in Hellendoorn. Na tien van de veertien af te leggen klassementsproeven staat de coureur uit Barneveld stevig op de eerste plaats in het klassement.

Tweemaal Hellendoorn en nog twee keer Luttenberg wacht de coureurs van de 38ste Eurol Hellendoorn Rally nog, voordat ze richting de finish in Manege ‘t Oale Spoor in Hellendoorn koers zetten. Van den Heuvel heeft met zijn Ford Fiësta RC2 een voorsprong van twintig seconden op zijn naaste belager, Achterhoeker Bernhard ten Brinke met zijn Skoka Fabia R5 EVO. Op een derde plaats in het tussenklassement staat Nederlands kampioen Bob de Jong in zijn Hyundai i20 R5. Hij moet in de komende vier proeven bijna veertig seconden goed maken op Van den Heuvel.

Nog zicht op een podiumplaats heeft Kevin van Deijne met Hein Verschuuren, op een vierde plaats met een kleine 45 seconden achterstand. Vijfde in de rangschikking staat Jan de Winkel, met zijn navigator Radboud van Hoek. Het duo moet  1 minuut en 20 seconden toegeven op de klassementsleider.

Volledig scherm
Jasper van den Heuvel in actie. © Bert Kamp
Volledig scherm
Edwin Wolves met zijnsnelle Opel Kadett op zaterdag. © Bert Kamp