Manon van ‘t Rood (12) is een van de vijf speelsters die Apollo 8 gaat verlaten.
Volledig scherm
Manon van ‘t Rood (12) is een van de vijf speelsters die Apollo 8 gaat verlaten. © Emiel Muijderman

Vijf volleybalsters weg bij Apollo 8, één versterking

Ook de selectie van Apollo 8 gaat op de schop. De club laat weten dat vijf volleybalsters de Bornse eredivisionist gaan verlaten. Eén nieuwe speelster staat op de lijst.

Manon van ‘t Rood en Lieke Hilgenberg verlaten Apollo 8 voor een andere club, Ilona ter Avest en Annelies Dokter stoppen en Rinske Hofste gaat een stapje lager spelen in het tweede team. Tegenover het vertrek van dit vijftal staat de eerste aanwinst voor het nieuwe seizoen:  de 15-jarige Marije ten Brinke maakt de overstap van de tweede selectie naar het eerste team.

Vaste waardes

Voorzitter Bart Velner van de Dames 1 commissie  betreurt het vertrek van het vijftal van het eerste team, dat het afgelopen seizoen eindigde als koploper in de kampioenspoule. Ter Avest was jarenlang een van de vaste waardes in het eam en maakte de promotie mee van de topdivisie naar de eredivisie.  Zij gaat met haar vriend naar het buitenland. Dokter speelde een seizoen bij de Bornse eredivionist.

Hilgenberg en Van ‘t Rood kwamen respectievelijk drie en vier seizoenen uit voor Apollo 8. Beiden hebben behoefte aan een nieuwe uitdaging en zoeken die bij een andere club.

Nieuw

Met het doorschuiven van de 15-jarige Marije ten Brinke heeft het team een jong talent aan de middenpositie toegevoegd, aldus de trainers Thijs en Bart Oosting.  Ten Brinke, die vorig jaar bij Apollo 8 kwam, komt ook uit voor Jong Oranje en heeft zich het afgelopen seizoen sterk ontwikkeld.

Verlengingen

Zeven speelsters hebben aangegeven ook het nieuwe seizoen in het zwart-rood van Apollo 8 te blijven spelen: Kim Klein Lankhorst, Florien Reesink, Juliet Huisman, Emma Bredewoud, Tess de Vries, Carlijn Koebrugge en Rianne Vos blijven bij het team.