Vinicius Junior viert zijn assist bij de 1-0.
Volledig scherm
Vinicius Junior viert zijn assist bij de 1-0. © EPA

Vinícius woedend: ‘We zijn Real Madrid, we worden altijd benadeeld’

Vinícius Júnior heeft geen goed woord over voor het optreden van scheidsrechter Daniele Orsato tijdens Real Madrid - Manchester City (1-2). De Braziliaan van Real Madrid snapt niet waarom de 1-1 van Gabriel Jesus goedgekeurd werd.

Vinícius Júnior had met een assist nog een belangrijke bijdrage aan de 1-0 van Real Madrid in de tweede helft, maar de Braziliaan zag vervolgens hoe Manchester City met twee goals binnen vijf minuten de score helemaal omkeerde. Eerst was het Gabriel Jesus die de 1-1 binnen kopte, waarna Kevin De Bruyne vanaf de stip voor de 1-2 zorgde. Over die gelijkmaker van landgenoot Jesus is Vinícius woest. 

,,Het hele stadion zag dat Gabriel Jesus Sergio Ramos duwde. Hij deed precies hetzelfde als ik in de eerste helft ten opzichte van Riyad Mahrez. Toen werd er wel gefloten", sprak Vinícius na afloop. ,,Wij worden altijd benadeeld. We zijn het team dat het vaakst de Champions League heeft gewonnen en dat zal dus ook altijd zo blijven. Deze overtreding was overduidelijk dus ik snap niet waarom er niets aan gedaan werd.”

In de Champions League is ook de VAR aanwezig, maar ook die greep niet in. ,,Onbegrijpelijk", vindt de vleugelaanvaller van Real Madrid, die nog wel vertrouwen houdt in de return. Deze zal gespeeld moeten worden zonder Sergio Ramos, die vlak voor tijd met een rode kaart werd weggestuurd.

Bekijk hieronder de samenvatting van Real Madrid - Manchester City.

  1. De Pacer | Terug naar de eerste Marathon Rotterdam in 1981, met Jacques Valentin

    De Pacer | Terug naar de eerste Marathon Rotterdam in 1981, met Jacques Valentin

    De veertigste jubileumeditie van de Marathon Rotterdam gaat zondag niet door. Toch vonden wij van De Pacer het tijd voor iets bijzonders: een terugblik op de eerste Marathon Rotterdam in 1981. Met Jacques Valentin, derde die dag, halen we anekdotes op over een gedenkwaardige editie in de regen, met vijf rondjes rond de Kralingse Plas en slechts 180 finishers. Van een populair massa-evenement was toen nog geen sprake was, de marathon werd gelopen door een select groepje hardcore pioniers met cola als sportdrank.