Beitske Visser, eerder deze maand in de W-Series op de Norisring.
Volledig scherm
Beitske Visser, eerder deze maand in de W-Series op de Norisring. © Getty Images

Visser en Frijns publiekstrekkers bij DTM-weekend op TT Circuit Assen

videoDe Formule 1 ging aan Assen voorbij, maar op het TT Circuit strijkt dit weekend wel het DTM-circus neer. Met als onderdeel ook de W Series, met Beitske Visser. ,,De hele autosportwereld zal met veel belangstelling naar Assen kijken.‘’

Beitske Visser.
Volledig scherm
Beitske Visser. © Getty Images

Door Arjan Schouten

Geen Max Verstappen, Lewis Hamilton of Sebastian Vettel. De jarenlange lobby om de Formule 1 naar Drenthe te halen, liep op niets uit toen de F1 definitief koos voor Zandvoort. En toch wist het TT Circuit eind vorig jaar nog een zege te boeken. Het Duitse toerwagenkampioenschap DTM moest weg uit Zandvoort waar het al sinds 2001 racete en maar wat graag verkasten de Duitsers naar Assen.

Niet de gedroomde raceklasse voor het circuit dat wereldberoemd is als de ‘kathedraal van de motorsport’. Maar nog altijd een prominent race-evenement waar ze in Assen dit weekend 35.000 mensen bij verwachten. Niet in de laatste plaats omdat twee publiekstrekkers uit Nederland komen. Bij het DTM-debuut in Drenthe maakt Robin Frijns namens Audi Sport Team-Abt zijn opwachting in het hoofdprogramma. De Limburger staat achtste in het kampioenschap achter leider René Rast (Audi-Rosberg). 

Als kampioenschapskandidaat in de W Series zal ook Beitske Visser op wat support mogen rekenen in haar voorlaatste race van het jaar. Na Assen wacht alleen nog de slotrace op Brands Hatch en de Nederlandse staat nu tweede in het kampioenschap achter de Britse Jamie Chadwick. De nummer één van het nieuwe vrouwenkampioenschap krijgt 500.000 dollar, de nummer twee 250.000.

,,Een mooie extra aanvulling op het DTM-weekend’‘, zo noemt promotor Lee van Dam de W Series. ,,Speciaal voor Beitske Visser hebben zich alleen al vier Nederlandse tv-ploegen aangemeld. Naast DTM is ook daar veel belangstelling voor.‘’

Voor DTM-coureur Frijns begint het weekend vanavond al met een demonstratie in het centrum van Assen. ,,Assen is mijn thuisrace, dus ik kijk er erg naar uit’‘, zo vertelt Frijns. ,,Ik hoop in de race ergens vooraan te kunnen starten en daarna het publiek te zien vanaf het podium’’, aldus de Limburger die het seizoen nog begon met twee podiumplaatsen in Hockenheim en vorige week nog de Formule E-race in New York won.

Kijk hier naar de zege van Visser in de tweede race van de W Series op 18 mei:

Naast Frijns en Visser moet ook de BOSS GP met oude Formule 1-bolides van Jordan, Benetton, Toro Rosso voor publiek zorgen. Net als dj Fedde Le Grand, die zaterdagmiddag na al het racegeweld optreedt in het fandorp.

Een ‘goedmakertje’ voor het missen van de Formule 1 wil Van Dam dit DTM-weekend niet noemen. ,,Maar ik denk wel dat autosportwereld met belangstelling naar Assen zal kijken hoe hier geracet kan worden’‘, aldus de promotor die zeker weet dat ook auto’s voor spektakel kunnen zorgen in de Geert Timmer Bocht, Ruskenhoek, de Strubben en de Ramshoek, waar topsnelheden tot 265 kilometer per uur gehaald moeten worden. ,,Jammer dat we de Formule 1 gemist hebben, maar Assen gaat hiermee weer een mooi visitekaartje afgeven.‘’

Robin Frijns.
Volledig scherm
Robin Frijns. © BSR Agency