Feest bij Apollo 8 na de zege op Eurosped in de kampioenspoule.
Volledig scherm
Feest bij Apollo 8 na de zege op Eurosped in de kampioenspoule. © Cees Elzenga/hetoog.nl

Volleybalcompetitie zit er op, maar nog niet voor drie regionale topclubs

De volleybalcompetities in alle klassen onder de eredivisie worden niet meer afgemaakt. Voor Apollo 8, Eurosped en Set-Up’65, de drie regionale teams op het hoogste niveau, is nog een alternatief programma mogelijk.

Lang beraad

Door het coronavirus en de daaraan gekoppelde maatregelen van de regering was het speelschema van de volleybalcompetities al stilgelegd tot 6 april. „De laatste reguliere competitieronde staat op het programma voor 18 april. Na lang beraad is besloten dat er geen uitvoerbaar scenario bestaat om deze competities op een sportief gelijkwaardige en eerlijke manier tot een goed einde te brengen”, meldt volleybalbond Nevobo.

De volleybalbond vraagt zijn leden om actief mee te denken hoe er voor het seizoen 2020-2021 een eerlijke competitie-indeling kan worden gemaakt. Voor de eredivisie is er nog wel een alternatief play-off-programma mogelijk, mits de omstandigheden het toelaten. Die competities kunnen worden afgerond als er eind april, begin mei weer gesport zou kunnen worden.

Sportief en gelijkwaardig

„We zijn er als bond voor om mensen te laten volleyballen en het liefst willen we dus spelen”, zegt Guido Davio, algemeen directeur van de Nevobo. „Maar er is volgens ons nu geen scenario te maken, waarin we voor de topdivisie en lager op een sportief gelijkwaardige en eerlijke manier nog kunnen spelen om kampioenschap en degradatie.”

Koploper kampioenspoule

In de eredivisie van de vrouwen zijn drie teams uit Twente actief: Apollo 8 uit Borne, Eurosped uit Vroomshoop en uit Ootmarsum Set-Up’65. Dat laatste team strijdt in de degradatiepoule voor handhaving, terwijl de Bornse vrouwen koploper zijn in de kampioenspoule.