Wouter ter Maat in actie voor Nederland tijdens het EK afgelopen jaar in eigen land.
Volledig scherm
Wouter ter Maat in actie voor Nederland tijdens het EK afgelopen jaar in eigen land. © BSR Agency

Volleyballer Ter Maat alsnog uitgespeeld in Turkije

Volleyballer Wouter ter Maat kon eerder deze week nog uitkijken naar de finale van het bekertoernooi in Turkije. Maar ook door de wedstrijden van de Rijssenaar met zijn team Fenerbahçe is een streep getrokken.

Vanuit Istanboel laat Ter Maat weten dat de bekerwedstrijden zijn uitgesteld. Dat geldt ook voor de play-offs van de competitie. De international uit Rijssen is nog in Turkije, waar hij wacht op de ontwikkelingen. Ter Maat heeft geen idee of en wanneer er weer gespeeld mag worden.

In de aanloop naar de afsluiting van het Turkse bekertoernooi gaf Ter Maat nog aan dat de situatie in Turkije weinig veranderd was. Het aantal mensen op straat was wel flink gedaald, maar de restaurants werden nog steeds goed bezocht. „Zolang er in Turkije wordt gevoetbald, gaan alle andere wedstrijden ook door”, gaf hij toen aan.

Ondanks de uitbraak van het coronavirus werd in Turkije tot nu toe nog wel gespeeld in het voetbal, volleybal en basketbal. De wedstrijden vonden wel plaats zonder publiek. Daarop was veel kritiek, onder meer van de spelersvakbond in het voetbal FIFPro. Die vond het te riskant voor de spelers. Alsnog is besloten alle competities uit te stellen.

Grothues

Behalve voor Ter Maat ligt de competitie ook stil voor Maret Balkestein-Grothues. De 31-jarige Almelose komt uit voor Aydin Spor, samen met onder meer landgenote Celeste Plak. Volgens Balkestein ligt de Turkse competitie twee tot vier weken stil.