Volledig scherm
Nijverdaller Thijs ter Horst is een van de internationals van Oranje. © EPA

Volleyballers Oranje oefenen in Borne voor OKT

De volleyballers van het Nederlandse team spelen in aanloop naar het olympisch kwalificatietoernooi een laatste oefenwedstrijd in Borne. Tegenstander op woensdag 24 juli in sporthal De Veste is Finland.

De Bornse volleybalvereniging Apollo 8 is woensdag 24 juli gastheer van de laatste oefenwedstrijd van het Nederlandse team. De mannen van de Italiaanse bondscoach Roberto Piazza bereiden zich voor op het olympisch kwalificatietoernooi, dat op 9, 10 en 11 augustus wordt gespeeld in Ahoy Rotterdam.

In het Nederlandse team spelen onder meer Nijverdaller Thijs ter Horst en Wouter ter Maat uit Rijssen.

Behalve in Borne oefent Oranje nog een keertje eerder tegen Finland. Die wedstrijd wordt gespeeld op Papendal en is daags voor de oefenmatch in Borne. Finland is de nummer 19 van de wereld, vier plaatsen onder Oranje. De Finnen worden sinds dit seizoen gecoacht door Joel Banks, de coach die ook verantwoordelijk is voor de mannen van Maaseik. Finland werd in de groepsfase van de European Golden League in een poule met Wit-Rusland, Oekraïne en Tsjechië vierde. Nederland won uiteindelijk het brons.

De aanvang van de wedstrijd in De Veste is om 19.30 uur.

Vrouwen

Twee dagen na de mannenwedstrijd zijn ook de Nederlandse volleybalsters in de regio. Ook de vrouwen van bondscoach Jamie Morrison bereiden zich voor op hun OKT in Italië. Vrijdagavond 26 juli neemt Oranje het in Almelo op tegen Japan. Het oefenduel wordt gespeeld in de IISPA.