Meer dan 60.000 bezoekers komen tijdens de militaryweek naar Boekelo, met als hoogtepunt zo’n 45.000 toeschouwers op de dag van de crosscountry. Dat zit er dit jaar vanwege de coronacrisis niet in.
Volledig scherm
PREMIUM
Meer dan 60.000 bezoekers komen tijdens de militaryweek naar Boekelo, met als hoogtepunt zo’n 45.000 toeschouwers op de dag van de crosscountry. Dat zit er dit jaar vanwege de coronacrisis niet in. © Emiel Muijderman

Voorzitter Military Boekelo: ‘Uitkleden is de Military onwaardig’

BOEKELO - De kogel is door de kerk: de 50ste editie van de Military Boekelo komt er pas in 2021. „We vinden het niet passend om het evenement begin oktober te houden”, zegt voorzitter Robert Zandstra.

Vorige week, toen minister De Jonge schreef dat er pas toestemming is voor massale evenementen in Nederland als er een vaccin is tegen het coronavirus, wilde de organisatie de handdoek nog niet direct in de ring gooien. „Wij  hadden onze analyse nog niet klaar. Wij geven ons niet over op basis van uitspraken van de minister”, zegt voorzitter Robert Zandstra daar deze donderdag over, nadat bekend is gemaakt dat de vijftigste editie van de Military Boekelo wordt doorgeschoven naar 2021.