Volledig scherm
Lieke Klaassen speelster van Het Ravijn © BSR Agency

Vrouwen Ravijn nemen lastige horde

WATERPOLO / EDE – De vrouwen van Het Ravijn hebben met succes de koppositie in de eredivisie verdedigd. De Nijverdalse ploeg won de lastige uitwedstrijd bij Polar Bears met 12-10.

Polar Bears versloeg een week eerder de toenmalige koploper ZVL en zorgde er zo mede voor dat Het Ravijn voor het eerst deze competitie naar de hoogste trede kon klimmen. Een nieuwe stunt van Polar Bears zat er deze keer niet in.

Prima vorm

Het Ravijn steekt al sinds december in een prima vorm en onderstreepte dat nogmaals in Ede. Maar eenvoudig kwam de overwinning niet tot stand. Waar Het Ravijn de laatste maanden een patent leek te hebben op een bliksemstart, moest de ploeg onder leiding van Wicher Dialoo nu lange tijd tegen een achterstand opboksen. Na 4-2 in de eerste periode werd met een 5-4 voorsprong voor Polar Bears van kant gewisseld.

In de tweede helft nam Het Ravijn langzaam de controle over. Bij 5-6 was er voor het eerst een Twentse voorsprong en ook de 7-8 voor aanvang van het laatste kwart bood perspectief. Polar Bears kwam nog een keer langszij (8-8), maar in de vijf minuten die daarop volgden besliste Het Ravijn het duel. Via drie treffers van Lieke Klaassen en een van Noa de Vries werd het 12-8 in het voordeel van Het Ravijn en was het duel gespeeld.

Komend weekend wacht Het Ravijn opnieuw een zware kluif. Dan komt de voormalige lijstaanvoerder ZVL naar Nijverdal.