Volledig scherm
Het Ravijn blijft ongeslagen. © Orangepictures

Vrouwen Ravijn nog ongeslagen na winst op Polar Bears

NIJVERDAL – De waterpolosters van Het Ravijn zijn dit seizoen nog ongeslagen. Na de winst vorige week in het bekertoernooi, volgde de tweede zege in de competitie. Polar Bears werd in Nijverdal met 8-6 verslagen.

Het Ravijn had de hele wedstrijd het initiatief tegen de regerend bekerhouder. Slechts bij 1-1 stond de ploeg uit Ede even op gelijke hoogte. De routiniers van Het Ravijn namen hun ploeg op sleeptouw en scoorden vooral op belangrijke momenten. Lieke Klaassen scoorde twee van de eerste drie treffers, Yasemin Smit in de derde periode de 5-3 in een fase dat Polar Bears dreigde terug te komen in de wedstrijd.

De treffer van Smit was tevens de inleiding tot een sterke defensieve fase van Het Ravijn. Polar Bears wist namelijk zeven minuten lang de bal niet achter Karlijn Brouwer te krijgen. Toen Lotte Beunk er in de derde periode ook nog 6-3 van maakte leek het duel gespeeld.

De berinnen uit Ede kropen in de laatste periode toch nog weer dichterbij, maar toen stonden twee andere routiniers op. Charlotte Mensink en Sophie Veldhuis loodsten met hun treffers Het Ravijn in veilige haven.