Volledig scherm
Wereldkampioen baanwielrennen Jeffrey Hoogland (midden) wordt aan de tand gevoeld tijdens het wielercafé van 2018 in Wierden. © Dick Soepenberg

Wielercafé over Giro, Tour en natuurlijk Overijssels Mooiste

OOTMARSUM - De ploegleiders Marc Reef (Team Subweb) en Jan Boven (Jumbo-Visma) zijn dinsdagavond de twee hoofdgasten van het wielercafé dat de Ronde van Overijssels organiseert samen met De Twentsche Courant Tubantia. Het evenement vindt plaats in Hotel Twents Gastenhoef in Ootmarsum, dat dit jaar fungeert als Dorp van de Ronde.

Oldenzaler Reef is een van de ploegleiders van de World-Tourformatie Sunweb en zat afgelopen jaar tijdens de Ronde van Italië achter het stuur toen Tom Dumoulin de Giro op zijn naam schreef. Samen met Boven (oud-profrenner van het voormalige Rabobank) zal hij in het wielercafé praten over de plannen om de opnieuw de roze trui te veroveren, terwijl zijn collega uit de doeken gaat doen hoe die ploeg wil gaan scoren in onder meer de Tour de France. De twee ploegleiders nemen de bezoekers van het wielercafé mee achter de schermen van de teams uit de wereldtop van het wielrennen. 

In Ootmarsum, waarin natuurlijk gesproken zal worden over de komende editie van ‘Overijssels Mooiste’ op zaterdag 4 mei, is er ook oog voor aanstormende wielertalenten, zoals Rick Pluimers (Enter) en Lars Boven (Reutum), die afgelopen zondag nog knap derde werd in de juniorenversie van Parijs-Roubaix.  Beide rookies vertellen over hun lange weg naar de top. 

Profwedstrijd

Daarover kan ook Wim Kleiman meepraten. De Almeloër is bezig aan zijn tweede jaar bij de continentale formatie Monkey Town en won het afgelopen jaar al een grote profwedstrijd. Een andere gast met wielerkennis van zaken is voormalig veldrijder Maarten Nijland. De inwoner van Rossum is meervoudig nationaal kampioen bij de masters en runt zijn eigen onderneming BikeChallenge.nl. 

Vast onderdeel van het jaarlijkse wielercafé is de quiz ‘Petje op, petje af’. De bijeenkomst wordt gehouden dinsdag 16 april. De presentatie is in handen van wielerspeaker Harry Middeljans en topsportjournalist Ralph Blijlevens van deze krant. De inloop is vanaf 19.30 uur, een half uur later begint het programma. De toegang is gratis.