Volledig scherm
Kirsten Wild (geheel links) ziet Lorena Wiebes ook de tweede etappe in de Boels Ladies Tour winnen. De geboren Almelose eindigt tweemaal op rij als tweede. © Cor Vos

Wild opnieuw tweede in Ladies Tour

Voor de tweede etappe op rij moest Kirsten Wild in de Boels Ladies Tour genoegen nemen met een tweede plaats. Net als een dag eerder won Lorena Wiebes de sprint. 

Hoewel er opnieuw werd aangevallen, leek een massale aankomst onvermijdelijk. Het was vervolgens Wiebes die de sprint won. De geboren Almelose Kirsten Wild sprintte opnieuw naar plaats twee, Lucinda Brand werd derde in Weert en sprokkelde zo weer wat seconden voor het klassement.

Het is echter Wiebes die de leiderstrui over wist te nemen van Annemiek van Vleuten, die zich opnieuw niet in de strijd om de boniseconden mengde. Van Vleuten is tweede op zeven seconden, Brand derde op acht seconden.

Holterberg

Wiebes was blij met de dubbelslag die ze sloeg in Gennep. „Het was een lastiger sprint dan in Weert, waar ik zelf kon aangaan. Ik zat even ingesloten, maar ik wist eruit te komen en kon toen - weliswaar wat meer nipt dan woensdag - winnen. Ik kwam hier om zo veel mogelijk ritten te winnen, maar heb ook het eindklassement in gedachten. Zeker omdat de boniseconden wel eens heel belangrijk kunnen zijn in deze ronde. Ik zal moeten afwachten of ik me ga handhaven in de etappe over de Holterberg vrijdag, maar ik heb nu de trui en ikzelf en mijn ploeggenoten van Parkhotel Valkenburg gaan er alles aan doen om die leidende positie te behouden.”