Volledig scherm
Kirsten Wild (rechts) samen met Am Pieters in actie tijdens de koppelkoers, waarin ze het brons veroverden. © BSR Agency

Wild sluit EK tevreden af met brons op madison

APELDOORN - Kirsten Wild en Amy Pieters hebben het brons gewonnen op de EK koppelkoers in Apeldoorn. Denemarken prolongeerde in Omnisport de titel op dit onderdeel.

Kirsten Wild was content met haar podiumplaats. „Op het WK in Polen liep het allemaal perfect, dat was nu niet het geval. Toch denk ik dat we blij mogen zijn dat we de wedstrijd met een bronzen medaille konden verlaten. Er waren veel onervaren koppels in de baan, het was soms wat onoverzichtelijk en dat ik ook nog eens ten val kwam hielp ook niet mee. Maar uiteindelijk rijd ik hier een mooi toernooi met goud op de afvalkoers en het omnium en deze bronzen plak. Ik ben er tevreden mee.”

Ook voor de olympische ranking was de missie van Wild (en Pieters) geslaagd. „Het is een ingewikkeld kwalificatiesysteem, waar we gelukkig wijze mannen voor in huis hebben. Maar als we zo blijven presteren, dan ziet het er goed uit. Na de komende wereldbekers in Minsk en Glasgow maken we de balans op. Het zou mooi zijn als we dan op alle onderdelen zeker genoeg zijn om zonder druk naar het WK toe te gaan werken en ook daar niet meer op de punten te hoeven letten. Maar het ziet er vooralsnog goed uit”, aldus Wild.

  1. De Grote EK-gids: Oranje in poule C bij Oekraïne, deelnemers play-offs bekend

    De Grote EK-gids: Oranje in poule C bij Oekraïne, deelnemers play-offs bekend

    Nu het Nederlands elftal zich voor het eerst in zes jaar eens heeft geplaatst voor een eindtoernooi kan het grote aftellen beginnen. Maar hoe ziet het traject naar de openingswedstrijd van het EK, op 12 juni 2020 in Rome, er eigenlijk uit? Wanneer speelt Oranje? Welke landen zijn al zeker van Euro2020. Wie komen er in het voorjaar uit de play-offs? En wanneer is de loting eigenlijk? Veel vragen en álle antwoorden.