Volledig scherm
Het NK wielrennen tijdens een eerdere editie in Ootmarsum. © Carlo ter Ellen

Willeme wil nieuw NK wielrennen in Ootmarsum

OOTMARSUM – Als het aan Frans Willeme ligt, krijgt Ootmarsum op korte termijn opnieuw een NK Wielrennen. Dat vertelde de oud-burgemeester van Dinkelland en voorzitter van de Stichting Nederlandse Kampioenschappen wielrennen op het wielercafé van de Ronde van Overijssel en De Twentse Courant Tubantia op donderdagavond in Ootmarsum. 

In 2008, 2011 en 2014 gaf Willeme leiding aan de stichting die destijds tekende voor de organisatie van de Nederlandse kampioenschappen voor profs, vrouwen en beloften op de weg. De voorlopig laatste titelstrijd werd destijds met extra geld van regionale overheden gerealiseerd omdat het evenement als gevolg van gebrek aan middelen niet dreigde door te gaan. Later ontstond er discussie of er toen niet meer geld in kas had gezeten, dan toen werd voorgespiegeld.

Startkapitaal

Op dit moment lopen er nog juridische procedures tegen de stichting. Willeme: „Maar ook tegen onze vrijwilligers. Zo lang die zaken lopen – ik denk dat het nog een half jaar duurt – kunnen we geen wedstrijden organiseren. Ook omdat de vrijwilligers er dan hun hoofd niet naar hebben staan. Maar daar komt het einde aan. Daarna willen we het NK wielrennen opnieuw naar Ootmarsum of in ieder geval naar Twente halen. 2020 is te vroeg, maar vanaf 2021 zou dat moeten kunnen. We hebben nog een startkapitaal, we hebben driehonderd vrijwilligers en enthousiaste ondernemers in Ootmarsum.” 

Als het niet lukt de nationale titelstrijd opnieuw in Ootmarsum te organiseren, dan heeft de stichting een alternatief. Willeme: „We zijn in gesprek met een groot, aansprekend wielerevenement. Ik kan nog niet bekend maken welke dat is. We willen hoe dan ook een groot aansprekend wielerevenement organiseren op korte termijn. Dat doen we ook als eerbetoon aan ons overleden bestuurslid Ben Wigger.”