Volledig scherm
Wouter Wippert stapt over van Roompot naar het nieuwe EvoPro Racing in Ierland. © Dick Soepenberg

Wippert vindt onderdak bij nieuwe Ierse wielerploeg

DUBLIN - Wouter Wippert heeft toch nog een nieuwe ploeg gevonden. De 28-jarige sprinter uit Wierden gaat met ingang van het nieuwe jaar koersen voor de Ierse continentale wielerformatie EvoPro Racing.

Wippert is blij op de valreep van het einde van het wielerjaar een nieuwe werkgever te hebben gevonden. Ook al is het een continentale ploeg, het laagste profniveau. „Het is stap terug, dat klopt. Maar ik hoop dat dit een tussenjaar is, dat ik via deze ploeg weer een stap omhoog kan maken. Ik heb mijn gevoel en mijn hart gevolgd. EvoPro Racing spreekt mij aan, de ploeg is ambitieus en biedt een goed programma aan”, laat Wippert deze donderdagmorgen vanuit Dublin weten. 

Wippert reed het afgelopen wielerjaar voor Roompot-Nederlandse Loterij, de Nederlandse pro-continentale profformatie. De verwachtingen waren vooraf erg hoog, zowel bij Wippert als bij de ploeg, maar in de praktijk kwam er weinig van terecht. De spurter uit Wierden boekte een handvol podiumplaatsen, maar moest lang wachten op zijn eerste zege. Na zijn tweede plaats in Veenendaal-Veenendaal schreef hij de Belgische eendaagskoers Omloop Mandel-Leie-Schelde Meulebeke (1.1) op zijn naam.

Toen was inmiddels al duidelijk dat de samenwerking met Roompot niet werd voortgezet en Wippert op zoek moest naar een andere ploeg. „Het is een heel lastige periode. D’r staan nu zo’n 200 profrenners op straat door het verdwijnen en stoppen van ploegen. Ik heb bewust voor EvoPro Racing gekozen, het alternatief was een jaar werkloos thuiszitten. En daar heb ik ook geen zin in.”