Volledig scherm
Zeno Reuten als trainer van Schuurman/BZC. © jan houwers

Zeno Reuten per direct gestopt als trainer GZC Donk; zonen solidair

Zeno Reuten is niet langer meer de trainer van de waterpoloërs van eredivisionist GZC Donk. Er is een te groot verschil van inzicht, aldus de oefenmeester uit Almelo.

„Toch vreemd om vandaag niet meer als coach van heren GZC Donk aan de badrand te staan”, meldt Reuten. „Het verschil van inzicht over het te voeren beleid was te groot, waardoor er processen ontstonden waar ik me niet mee kan en wil identificeren. Desondanks mooie tijd gehad”, aldus de opgestapte hoofdtrainer. 

Ook zijn zonen

Donk staat momenteel tweede in de competitie in de eredivisie. Onduidelijk is wie Reuten opvolgt in Gouda. In de selectie spelen zijn twee zonen, Lars en Tim. Ook die zijn per direct gestopt bij het eerste team van Donk. Reuten is trots op de solidaire actie van beide spelers, maar vindt het wel erg jammer voor zijn zonen. Waterpolo is wel hun passie, geeft Reuten senior aan. Lars en Tim hadden volgens hem eveneens een gebrek aan vertrouwen in de selectie. 

De twee spelers kunnen door hun actie dit seizoen niet meer in actie komen. Wellicht sluiten zij aan bij een andere club om daar mee te trainen. Vanaf juni mag het duo weer wedstrijden spelen.

Voordat Zeno Reuten aan de slag ging bij Donk, was hij onder meer trainer van Schuurman/BZC in Borculo.