Volledig scherm
judoka hilde jager © judoka

Zilver in Talinn voor judoka Hilde Jager uit Markelo

Opnieuw judosucces voor de Markelose Hilde Jager (21). Twee weken na het Nederlandse titel won ze zilver in het European Open in het Estse Talinn.

In de aanloop naar de finale versloeg Hilde Jager in de gewichtsklasse tot 70 kg. de Zweedse Ida Eriksson en Deense Emilie Sook, beiden op ippon. In de finale moest de Twentse judoka haar meerdere moest erkennen in Alina Lengweiler uit Zwitserland.

„Ik ben heel tevreden met de dag, het ging echt heel goed”, aldus Jager na afloop. Tevreden was ze echter niet over haar optreden in de finale. „De pakking die mijn tegenstander maakte, vind ik heel moeilijk op te lossen. Na wel een hard en goed begin, werd ik vrij snel in ippon gegooid. Zo had ik de dag natuurlijk liever niet willen eindigen, maar ik ben toch wel blij met deze zilveren medaille. We hebben daarnaast wel een goed verbeterpunt gevonden om aan te werken. Over drie weken zijn de Europese kampioenschappen -23. Daar kijk ik echt naar uit.”

  1. De Grote EK-gids: Oranje in poule C bij Oekraïne, deelnemers play-offs bekend

    De Grote EK-gids: Oranje in poule C bij Oekraïne, deelnemers play-offs bekend

    Nu het Nederlands elftal zich voor het eerst in zes jaar eens heeft geplaatst voor een eindtoernooi kan het grote aftellen beginnen. Maar hoe ziet het traject naar de openingswedstrijd van het EK, op 12 juni 2020 in Rome, er eigenlijk uit? Wanneer speelt Oranje? Welke landen zijn al zeker van Euro2020. Wie komen er in het voorjaar uit de play-offs? En wanneer is de loting eigenlijk? Veel vragen en álle antwoorden.