‘Zondag is een héél belangrijke wedstrijd voor FC Twente’

Ballen VerstandENSCHEDE - In een nieuwe aflevering van De Ballen Verstand kijken clubwatchers Fardau Wagenaar en Leon ten Voorde vooruit richting de komende speelronde. Hoe gaan de Twentse voetbalclubs het doen en wat speelt er momenteel zoal bij FC Twente en Heracles?

FC Twente ontvangt zondag PEC Zwolle in eigen huis. Heracles Almelo krijgt zaterdagavond VVV Venlo op bezoek. Allebei tegenstanders die momenteel in de onderste regionen van de eredivisie bivakkeren. Appeltje-eitje dit weekend dus?

“Cruciaal ga ik hem niet noemen, maar het is een héle belangrijke wedstrijd”, is Leon duidelijk. “Als Twente zondag wint van Zwolle, doe je afstand een directe concurrent. Dan zet je ze op acht punten.” 

Heracles heeft wat recht te zetten

Bij Heracles gaat het vooral om Mo Osman. Gaat hij spelen? “Een goeie Osman is absoluut basis”, vindt Leon. “Dat weet ik zo nog niet”, antwoordt Fardau. “Een fitte Osman moet gewoon zijn best doen.” Herstelt de club zich na de verrassende nederlaag tegen RKC? “Dat gaan ze thuis gewoon rechtzetten.”

Volledig scherm
Still uit de video © Ballen Verstand
  1. Zaterdag ‘voetbaldag’: hoe het voetballandschap in een paar jaar compleet veranderde
    PREMIUM
    Longread

    Zaterdag ‘voetbaldag’: hoe het voetbal­land­schap in een paar jaar compleet veranderde

    ENSCHEDE - Het zaterdagvoetbal zit in de lift. De populariteit neemt toe, teams maken de overstap en zeggen de zondag steeds vaker vaarwel. Cijfers van de KNVB wijzen uit dat de rollen in een aantal jaar compleet zijn omgedraaid in het district Oost. Zo besloten onder meer FC Berghuizen, avc Heracles en GFC Goor vorig seizoen de overstap naar de zaterdag te maken en vanaf volgend seizoen moet ook Quick’20 eraan geloven.