‘Zondag is een héél belangrijke wedstrijd voor FC Twente’

Ballen VerstandENSCHEDE - In een nieuwe aflevering van De Ballen Verstand kijken clubwatchers Fardau Wagenaar en Leon ten Voorde vooruit richting de komende speelronde. Hoe gaan de Twentse voetbalclubs het doen en wat speelt er momenteel zoal bij FC Twente en Heracles?

FC Twente ontvangt zondag PEC Zwolle in eigen huis. Heracles Almelo krijgt zaterdagavond VVV Venlo op bezoek. Allebei tegenstanders die momenteel in de onderste regionen van de eredivisie bivakkeren. Appeltje-eitje dit weekend dus?

“Cruciaal ga ik hem niet noemen, maar het is een héle belangrijke wedstrijd”, is Leon duidelijk. “Als Twente zondag wint van Zwolle, doe je afstand een directe concurrent. Dan zet je ze op acht punten.” 

Heracles heeft wat recht te zetten

Bij Heracles gaat het vooral om Mo Osman. Gaat hij spelen? “Een goeie Osman is absoluut basis”, vindt Leon. “Dat weet ik zo nog niet”, antwoordt Fardau. “Een fitte Osman moet gewoon zijn best doen.” Herstelt de club zich na de verrassende nederlaag tegen RKC? “Dat gaan ze thuis gewoon rechtzetten.”

Volledig scherm
Still uit de video © Ballen Verstand
  1. De Grote EK-gids: Oranje in poule C bij Oekraïne, deelnemers play-offs bekend

    De Grote EK-gids: Oranje in poule C bij Oekraïne, deelnemers play-offs bekend

    Nu het Nederlands elftal zich voor het eerst in zes jaar eens heeft geplaatst voor een eindtoernooi kan het grote aftellen beginnen. Maar hoe ziet het traject naar de openingswedstrijd van het EK, op 12 juni 2020 in Rome, er eigenlijk uit? Wanneer speelt Oranje? Welke landen zijn al zeker van Euro2020. Wie komen er in het voorjaar uit de play-offs? En wanneer is de loting eigenlijk? Veel vragen en álle antwoorden.