Volledig scherm
Mirjam Pol in actie tijdens de 41ste editie van de Dakar Rally. © EPA

Zware dag voor Bornse Pol in Dakar

Met een voorlopige 80ste plaats heeft Mirjam Pol de elfde etappe van de Dakar Rally afgerond. De Bornse motorrijdster deed er donderdag wel 2 uur en 19 minuten langer over dan de Chileense ritwinnaar Pablo Quintanilla.

Volgens de organisatie van de rally in Saoedi-Arabië heeft Pol lang stilgestaan bij de gevallen Edwin Straver. Een dag eerder liet Pol weten dat ze ‘hier en daar wat pijntjes’ begon te voelen. Woensdag was ze nog hard ten val gekomen, waarbij ze een kapotte lip en mond opliep, alsmede een spierscheuring in haar bovenbeen. Pol maakte zich zorgen of ze de overige etappes nog wel af zou kunnen leggen.

De elfde etappe was het einde van Straver in de Dakar Rally. De coureur uit het Brabantse Rijswijk moest opgeven na een zware crash. De aard van zijn verwondigen is nog niet bekend.

Huzink

Truckbestuurder Gert Huzink uit Manderveen stuurde zijn hybride Renault als - voorlopig - zesde over de streep in Haradh. De dagzege ging naar de Rus Andrey Karginov. Het was alweer de zesde dagoverwinning voor de Rus in zijn Kamaz. Huzink deed er iets meer dan 22 minuten langer over.