Volledig scherm
Fardau Wagenaar © Emiel Muijderman

Blog | De koning van de handtekening

In een snel veranderende wereld van smartphone, selfie en snapchat is één ding de afgelopen jaren niet veranderd: de strijd om handtekeningen van profvoetballers in de voorbereiding. Nergens zijn de spelers zo makkelijk bereikbaar als op een amateurveld. Hup, reclamebord over en oog in oog staan met Thomas Bruns, Mike te Wierik of Joey Pelupessy. Papiertje, pen, krabbelen, fotootje van maken en online delen met je vrienden. Het bewijs dat je echt een momentje hebt gehad met die speler van Heracles.

Pelupessy is bij Heracles zo'n beetje de koning van de handtekening en het geduld ook vooral. "Al staan er 1.000 kinderen, hij geeft ze allemaal een handtekening", zegt ploeggenoot Tim Breukers.

Zelf ook zo
"Dat komt omdat ik weet hoe het voelt om daar te staan. Ik vind het zielig om iemand over te slaan. Op een verlegen jochie stap ik zelf af, omdat ik vroeger ook zo was. De brutaaltjes komen dan later aan de beurt", legt Pelupessy uit. Dat herkent aanvoerder Mark-Jan Fledderus helemaal: "Het ergste zijn ouders die hun kinderen naar voren drukken. Iedereen komt aan de beurt, denk ik dan." Met een lach: "Bij mij staan er alleen steeds minder kinderen."
Collins
Pelupessy rende vroeger zelf het hardst voor een krabbel van een voetballer. "Ik kwam Collins John een keer tegen op straat in Nijverdal. Ik vroeg hem om een handtekening, maar had geen pen en papier. Ik moest eerst naar huis, heb heel hard gerend. Maar het duurde zeker tien minuten voor ik terug was. En wat denk je? Collins stond nog op me te wachten. Dat vond ik zo mooi." Fardau Wagenaar

  1. Hoe profclubs jacht maken op talentjes van 10 jaar en jonger
    PREMIUM
    De Bankzitter

    Hoe profclubs jacht maken op talentjes van 10 jaar en jonger

    Toen ik me vorige week zaterdag in alle vroegte langs de lijn meldde - de aftrap van de topper was om 08.30 uur - zag ik de scout van FC Twente al met met pen en papier rondlopen. Iets verderop stond zijn collega van De Graafschap. Voor de goede orde: ik was bij een wedstrijd van voetballertjes onder 10 jaar in het grensgebied van Tukkers en Superboeren. De scout van FC Twente vroeg netjes naar de naam van een spelertje, nadat er een bal in de kruising was geschoten.