Volledig scherm
© REUTERS

Apple Pay binnenkort in Nederland beschikbaar bij ING

Het wordt in Nederland mogelijk om met Apple Pay te betalen. ING gaat de dienst binnenkort introduceren, zo maakt de bank bekend. Met de dienst kun je eenvoudig contactloos met een iPhone, Apple Watch of iPad betalen.

Door te betalen met de app is het invoeren van een pincode niet meer nodig. Met gezichtsherkenning of een vingerafdrukscan op de telefoon bevestig je de betaling, ook bedragen boven de 25 euro. Voor Android-toestellen was dit al bijna drie jaar mogelijk. Het is niet duidelijk wanneer Apple Pay beschikbaar wordt. ING belooft mensen op de hoogte te houden via social media en via de Mobiel Bankieren App.

ABN AMRO ook in gesprek

In een reactie aan deze site laat ABN AMRO weten ook in gesprek te zijn met Apple over de Apple Pay. Wanneer en of de dienst bij die bank wordt geïntroduceerd, is niet bekend.

Nederland is één van de laatste Europese landen waar Apple Pay geïntroduceerd wordt. Het is al mogelijk om met de iPhone te betalen in Duitsland, België en Groot-Brittannië. In 2014 werd de betaaldienst geïntroduceerd in de Verenigde Staten. 

Via onlinebank Bunq was het korte tijd mogelijk om in Nederland met Apple Pay te betalen. Als je de landinstellingen in de Bunq-app op een ander land instelde, werkte dienst wel. Deze workaround werd echter door Apple ongedaan gemaakt.

  1. Van ‘f*ck off’ tot ‘bescheiden glimlachje’: waarom iedereen de simpelste smiley zo anders interpreteert

    Van ‘f*ck off’ tot ‘bescheiden glimlachje’: waarom iedereen de simpelste smiley zo anders interpre­teert

    ‘De allervreselijkste emoji’ noemt cartooniste ‘Niet nu Laura’ het. Ze heeft het over de simpele smiley met de neutrale glimlach, de slightly smiling face genaamd. Het internet barst van de memes over hoe we die emoji ervaren. Is hij gewoon blij? Ironisch? Passief-agressief? Zo’n simpele emoji blijkt voor velerlei uitleg vatbaar. Mediapsycholoog Koen Ponnet onthult waarom.