Bang voor gluurders? Zo scherm je je apps af met een pincode
Geef jij je smartphone zo nu en dan uit handen, bijvoorbeeld aan je kinderen of een vriend die vakantiefoto’s wil zien? Dan kun je een pincode op je apps zetten om gluurders buiten te houden. Dat doe je zo.
Voor iPhones
iPhone-gebruikers kunnen in één keer alle apps behalve de geopende app vergrendelen.
Open de instellingen van je iPhone en druk op ‘Toegankelijkheid’. Helemaal onderaan, onder het kopje ‘Algemeen’, vind je ‘Begeleide toegang’. Schakel deze optie in. Stel vervolgens een code in of selecteer Face ID of Touch ID. Het is ook mogelijk om een automatisch schermslot in te stellen. Je iPhone wordt dan na een bepaald aantal minuten vergrendeld.
Schakel daarna de ‘Activeringsknop’ in en open de app die je anderen wilt tonen. Als je nu drie keer achter elkaar op de zij- of thuisknop drukt, verschijnt het menu voor Begeleide toegang. Linksonder in beeld staat ‘Opties’. Hier kun je instellen wat er door degene die je toestel vasthoudt geopend mag worden. Je kunt onder andere de volumeknoppen, het toetsenbord en het touchscreen vergrendelen. Ook kun je hier een tijdslimiet instellen.
Druk rechtsboven in het scherm op ‘Start’ als je alles naar wens hebt ingesteld. Je iPhone blijft nu binnen deze app, totdat er weer drie keer achter elkaar op de zijknop wordt gedrukt. Om de vergrendeling te stoppen moet de toegangscode worden ingevuld, of een vinger of gezicht worden gescand. Druk vervolgens op ‘Stop’ in de linkerbovenhoek.
Voor Android-smartphones
Het instellen van appvergrendelingen is in principe op alle Android-toestellen mogelijk, maar de manier waarop verschilt per smartphonemerk en zelfs per Android-versie. Vaak is het in te stellen onder het kopje ‘Beveiliging’, ‘Privacy’ of ‘Hulpprogramma’s’ in de instellingen van je telefoon. Als voorbeeld nemen we een toestel van OnePlus met Android 11 geïnstalleerd.
Ga op een OnePlus-smartphone naar de instellingen en open ‘Hulpprogramma’s’. Kies nu voor ‘App Vergrendeling’ en geef je pincode op. Druk op ‘Apps toevoegen’ en selecteer de apps die je wilt vergrendelen. Om deze apps te openen moet er een pincode worden ingevoerd. De app blijft ontgrendeld totdat het scherm wordt uitgeschakeld. Er kan tussendoor dus van app gewisseld worden, zonder dat de pincode opnieuw moet worden ingevoerd.
Krijg je het via de instellingen van je smartphone niet voor elkaar, dan is het mogelijk om individuele apps te vergrendelen met behulp van een externe app. Voorbeelden hiervan zijn Norton App Lock en AppLock (DoMobile Lab). Deze apps zijn gratis te downloaden via de Google Play Store.
Norton App Lock
Bij het openen van de app moet je Norton App Lock eerst toestemming geven om de vergrendelingsapp vóór andere apps te mogen openen. Daarna kun je een patroon instellen of een toegangscode invoeren. Log vervolgens in met je Google-account.
In de lijst kun je vervolgens kiezen welke apps je wilt vergrendelen. Als het slotje achter de appnaam groen is gekleurd, is de vergrendeling ingesteld.
AppLock (DoMobile Lab)
Als je AppLock opent, kun je direct een patroon instellen. Vervolgens moet je de voorwaarden accepteren en een aantal toestemmingen verlenen aan de app. In de lijst selecteer je vervolgens welke apps je wilt vergrendelen.
Als er een groen slot naast staat is de app vergrendeld. Om apps niet langer te vergrendelen, druk je nogmaals op de sloten naast de apps in de lijst.
Gratis onbeperkt toegang tot Showbytes? Dat kan!
Log in of maak een account aan en mis niks meer van de sterren.Lees Meer
-
Koken & Eten
Zo maak je de perfecte nasi goreng
Er is geen standaardrecept voor nasi goreng. Maar houd je aan deze basisregels van Maureen Tan, auteur van de Bijbel van de Indonesische keuken, en je gebakken rijst kan niet mislukken. En heb je een restje rijst in de koelkast, dan ben je helemaal snel klaar. -
‘Cordcutten’ in Nederland: zo kijk je zonder tv-abonnement toch televisie
Hoewel steeds meer mensen ervoor kiezen om zonder televisie-abonnement te leven, blijft het aantal ‘cordcutters’ in Nederland laag. Terwijl het niet moeilijk is om zonder tv-abonnement toch televisie te kijken. -
Maak een eind aan langzame wifi: dit zijn de beste routers van het moment
Wie een beetje goed wil internetten, heeft anno 2022 allang niet meer genoeg aan de standaardrouter van de provider. Gelukkig zijn er veel alternatieven die zorgen dat je tot in de uiterste hoek van je zolder een goede verbinding hebt. -
PREMIUM
Rugspecialist legt uit waar je op moet letten als je het matras vervangt
Een goed matras kan rugpijn niet oplossen, maar wel verlichten, zegt dokter Mahieu, rugspecialist uit België. Hij vertelt waar je op moet letten bij de aankoop van een nieuw matras. -
Ik ga op vakantie en ik neem mee... deze gadgets
Er zijn tal van gadgets die je vakantie in het buitenland een stuk aangenamer maken. We zetten er een paar op een rij.
-
We moeten meer bewegen
Waarom het helemaal niet erg is om je tijdens je vakantie te laten gaan
We moeten meer bewegen. Hoe vind je de sport die het best bij je past? Gezondheidsjournalist Tijn Elferink en gedragswetenschapper Johnny Buivenga gaan op zoek naar de voor- en nadelen van verschillende sporten. In deel 20: met deze tips van Arie Boomsma kom je je vakantie leuk en actief door. -
PREMIUM
Op vakantie tv kijken: net als thuis voor de buis
Wie ook in het buitenland lekker tv wil kijken, moet soms door wat hoepels springen. Ook om te voorkomen dat je bij thuiskomst een gepeperde rekening op de deurmat vindt. -
‘Help, mijn laptop blijft maar blazen!’ Met deze tips voorkom je dat
Klinkt je laptop soms ook als een opstijgende Boeing 747? Zo krijg je hem weer muisstil.