Dit zijn de beste smartphones tot 350 euro van het nieuwe jaar
Op zoek naar een nieuwe smartphone, maar heb je een krap budget? Tweakers bekijkt regelmatig wat het beste aanbod is onder de telefoons tot 350 euro.
Dit stuk is een ingekorte versie van een uitgebreide vergelijking op Tweakers.
Wil je het echt goedkoop houden? Zoek je een smartphone van minder dan 200 euro, dan kun je toch nog behoorlijk goede toestellen krijgen. Prima voor het bekijken van foto's en video's, het sturen van berichten en het plegen van een telefoontje.
De goedkoopste kwaliteitssmartphone: Redmi Note 11
Xiaomi weet met de Redmi Note-serie altijd indruk te maken en dat geldt ook voor de Redmi Note 11. Voor net wat minder dan 200 euro heeft dit toestel kwaliteiten die je vaak pas in het duurdere segment vindt. Zo zit er een Oled-scherm in met Full HD-resolutie en een lekker vloeiende 90Hz-refresh rate, die volgens onze tests uitstekend beeld geeft.
De maximale helderheid is zo goed dat deze zich kan meten met toestellen uit het high-end segment, en de minimale helderheid en kleurweergave zijn uitstekend. Ook wat de accuduur betreft, scoort deze smartphone erg goed, vooral als je het toestel gebruikt om video’s te bekijken.
De Qualcomm Snapdragon 680 is in deze prijsklasse een van de krachtigste opties. De combinatie van een hoofdcamera van 50 megapixel met een ultra groothoeklens van 8 megapixel is veelzijdig voor het geld. Naar verwachting krijgt de telefoon nog Android 13 en updates tot januari 2025.
De allerbeste onder de 350 euro: Samsung Galaxy A52s
De Samsung Galaxy A52s is nog altijd de favoriet in deze prijsklasse. Alhoewel Samsung al lang een nieuwer model, de A53, heeft uitgebracht. Deze kost ondertussen ongeveer hetzelfde, maar is minder snel en heeft geen 3,5 millimeter koptelefoon-poort of meegeleverde oplader. Daartegenover staat een betere accuduur.
De primaire camera van de A52s is uitgerust met optische beeldstabilisatie voor betere foto’s ‘s nachts. Iets wat niet vanzelfsprekend is. Ook de frontcamera en ultra groothoeklens zijn beter dan gebruikelijk. Ook is filmen in 4k mogelijk dankzij de Snapdragon 778G-chip, een van de snelste in dit prijssegment.
Het toestel heeft softwareondersteuning met de garantie van Android 14 en beveiligingsupdates tot september 2025. Het zou kunnen zijn dat de A52s in de komende maanden uitverkocht raakt. In dat geval is de A53 een goed alternatief.
Wil je een paar tientjes minder uitgeven, dan komt de A33 in beeld. Dit midrange-toestel is bijna even compleet als de A53, maar over de hele linie net wat minder luxueus, met een batterijduur die vergelijkbaar is met die van de A52s: niet enorm goed dus.
Prijzen kunnen na publicatie nog wijzigen.
Gratis onbeperkt toegang tot Showbytes? Dat kan!
Log in of maak een account aan en mis niks meer van de sterren.Lees Meer
-
eigen tuin eerst
Zevenblad in de tuin? Bestrijden is een lastige klus
Zevenblad. Als dat in je tuin groeit ben je niet blij. Het woekert als een gek. Zo kom je er vanaf volgens tuingoeroe Romke van de Kaa. -
Wat is beter: een ouder vlaggenschip of een nieuw, ‘goedkoop’ model?
Jaarlijks verschijnen tal van nieuwe smartphones. Bekende fabrikanten als Apple, Samsung en nog veel meer komen dan met de nieuwste versie van hun allerbeste telefoon, vaak het vlaggenschip genoemd. Anderzijds komen diezelfde fabrikanten ook met tal van budget- en midrange-modellen. Maar wat is nou eigenlijk een betere koop? -
Is het beter om ’s ochtends of ’s avonds te douchen? Dit zeggen dermatologen
Een frisse douche om wakker te worden? Of toch maar een warm bad om goed te slapen? Iedereen heeft wel een favoriet moment om zich te wassen. Maar welk tijdstip van de dag is nu het beste voor je huid? Wij vroegen advies aan dermatologen Jan Gutermuth en Thomas Maselis. ,,Ook de duur van je douche speelt een belangrijke rol.” -
Een overvolle mailbox? Dit kun je eraan doen
Heb je last van een overvolle mailbox? Je kunt al die mailtjes weggooien, maar voorkomen is beter dan genezen. We helpen je om de boel op te ruimen en te voorkomen dat je inbox later weer overloopt. -
‘Bah, lust ik niet!’: deze strategie moedigt kieskeurig etertje aan tot proeven
Aan menig keukentafel is het iedere avond een strijd: ouders hebben hun uiterste best gedaan een gezonde maaltijd met groente te bereiden, maar kindlief weigert ook maar een hapje te proeven. Hoe zorg je dat je kind later meer lust dan patat en pannenkoeken? Onderzoekers van Maastricht University bestuderen het en kwamen onlangs tot een interessante ontdekking.
-
Vederlicht of een vouwbaar scherm: deze fancy laptops zijn absolute aanraders volgens onze techexpert
De meeste mensen kijken bij de keuze van een laptop – en terecht – naar hoe vlot het toestel werkt. Maar het oog wil natuurlijk ook wat. Wil je kunnen uitpakken met een fancy laptop? Laptopexpert Jelle Stuip van technologiesite Tweakers kiest drie unieke toestellen uit die je nu kunt kopen. Opgelet: goedkoop kom je er hier niet vanaf. -
-
-
Musk: ‘Verlieslatend Twitter speelt na maart weer quitte’
Elon Musk verwacht dat het door hem gekochte socialmediaplatform Twitter tussen april en juni weer evenveel geld verdient als dat het uitgeeft. Nu geeft het door hem geleide bedrijf nog honderden miljoenen dollars meer uit dan er binnenkomen, onder andere doordat adverteerders Twitter links laten liggen na de overname vorig jaar. -
PREMIUM
Kan een van deze drie alternatieven Powerpoint van de troon stoten?
Van school tot bedrijfsleven, de meeste mensen maken weleens een PowerPoint. Inmiddels zijn er meerdere concurrenten. Kunnen die het populaire programma van zijn troon stoten?