Volledig scherm
© AFP

Dit zijn de beste smartphones tussen de 500 en 700 euro

Elke twee maanden bekijkt deze site samen met techsite Tweakers de beste smartphones in verschillende prijssegmenten. We bekeken alle modellen en kozen onze favorieten. Vandaag behandelen we de beste smartphones in het budgetsegment tussen de 500 en 700 euro.

Maandag en dinsdag bekeken de we de allergoedkoopste smartphones. Lees de uitslag hier. Lees de volledige vergelijkingstest op de website van Tweakers.

Huawei P30 Pro

Volledig scherm
© REUTERS

De P30 Pro koop je vooral voor de camera en de accuduur; die zijn beide uitstekend. In situaties waarin andere telefoons voor een fatsoenlijk plaatje de nachtmodus al moeten inschakelen en vragen om de telefoon seconden lang stil te houden, levert de P30 Pro met een relatief korte sluitertijd nog prima foto’s af. Mocht het echt donker worden, dan heeft hij ook nog een nachtmodus. De camera met telelens zit onder een hoek, als ware het een periscoop. Daardoor heeft hij ‘5x optische zoom’ ten opzichte van de primaire camera. 

Het oledscherm is mooi, maar niet het mooiste dat je kunt krijgen. Een ander nadeel is de situatie van Huawei; de fabrikant blijft de telefoon ondersteunen, maar Android-upgrades naar nieuwe versies zijn waarschijnlijk lastiger. 

Wie in deze prijsklasse updates en upgrades het belangrijkst vindt, kan het best terecht bij een Google Pixel 4 van vorig jaar of een van de modellen van OnePlus. Deze P30 Pro heeft echter inmiddels een prima prijs-kwaliteitverhouding en kunnen we dan ook aanraden.

iPhone XR

Volledig scherm
© AFP

Na het uitkomen van de iPhone SE (2020) is dit niet meer de goedkoopste iPhone, maar hij is zonder meer interessant. Misschien neig je eerder naar de iPhone XS en we geven je geen ongelijk, omdat dat compacte toestel een camera extra en een oledscherm heeft. 

Toch wint de XR het met gemak op het gebied van accuduur en bovendien is hij een stukje goedkoper. Verder heeft de XR natuurlijk de A12-soc van 2018, waarmee hij nog wel een tijdje voort kan, in combinatie met de goede softwareondersteuning van Apple.

Samsung Galaxy S10+

Volledig scherm
© REUTERS

Na wat wikken en wegen neigen we toch naar de S10+ als derde aanrader, in plaats van een OnePlus-toestel. Die smartphones zijn de laatste tijd namelijk niet substantieel in prijs gedaald. De S10-toestellen komen wat prijs betreft steeds dichter bij elkaar te liggen. 

Natuurlijk kun je voor iets meer dan 500 euro een S10e kopen, of voor een S10 gaan, maar voor net even wat meer euro’s heb je ook een S10+. Die heeft de beste accuduur van die toestellen en natuurlijk het grootste, contrastrijke oledscherm, dat net even beter is dan dat van de meeste concurrenten. 

Ook heb je zowel een ultragroothoekcamera als een telecamera en maakt hij vrijwel geen misstappen. Mocht je een stylus prettig vinden en nog iets diepere zakken hebben, dan is de Note 10 ook nog het bekijken waard, gezien de recente prijsdaling.