Volledig scherm
PREMIUM
De hype is voorbij, maar we gebruiken tablets nog volop. © Jean-Pierre Jans

Dit zijn de beste tablets voor ongeveer 200 euro

De hype mag dan voorbij zijn, in menig huishouden ligt nog gewoon een tablet op de bank. Wat zijn je opties als je niet al te veel geld wilt uitgeven?

Er was een tijd dat tablets als zoete broodjes over de toonbank gingen, fabrikanten in rap tempo nieuwe modellen lanceerden en men zich massaal verwonderde over peuters die hun prentenboekjes swipeten alsof het iPads waren. ,,Die hype is echt wel over’’, concludeert Chris Broesder, redacteur van techsite Tweakers. ,,Dat vind ik helemaal niet gek. We delen tablets vaak met huisgenoten en we doen er doorgaans langer mee dan met een mobieltje.’’ Daar komt bij dat de nieuwste smartphones steeds vaker zijn voorzien van uit de kluiten gewassen schermen, waardoor de toegevoegde waarde van een tablet afneemt. Broesder: ,,De grootste smartphones hebben bijna hetzelfde formaat als de kleinste tablets van een paar jaar terug.’’

  1. Uber-topman zwaar onder vuur: ‘Moord op Khashoggi was vergissing, maar wij maken ook vergissingen’

    Uber-top­man zwaar onder vuur: ‘Moord op Khashoggi was vergissing, maar wij maken ook vergissin­gen’

    Dara Khosrowshahi, de man die bij Uber als topman is aangesteld om het bedrijf in rustiger vaarwater te brengen, is diep door het stof gegaan tegenover aandeelhouders en publiek. Aanleiding is een interview dat hij gaf aan het programma Axios on HBO. Daarin leek Khosrowshahi de moord op de Saudische journalist Jamal Khashoggi te vergoelijken. ,,Mensen maken fouten’’, klonk het vergevend.