Dit zijn de handigste apps voor studenten
Van buitenaf lijkt het studentenleven ontspannen, maar dat is natuurlijk niet het geval. Je bent constant bezig met opdrachten, testen, roosters, cijfers enzovoort. Om orde in die chaos te scheppen gebruik je onderstaande apps.
Als je studeert, lijkt de smartphone je grootste vijand. Het toestel zit vol met afleiding, waardoor concentreren onmogelijk lijkt. Toch hoef je de telefoon niet te verbannen uit je kamer. Er zijn namelijk apps die best een handje kunnen helpen.
Quizlet
Wie woordjes of feiten wil stampen, maakt al snel zogeheten flashcards. Je kunt natuurlijk papieren kaartjes bij de Action kopen om op te gaan schrijven, maar een app is veel handiger. De beste optie daarvoor is Quizlet. Met deze app voeg je zelf vragen en antwoorden toe, of gebruik je bestaand materiaal.
De app is gratis te downloaden en te gebruiken, maar met een abonnement voor 41,99 per jaar heb je meer opties, zoals de mogelijkheid om documenten te scannen en afbeeldingen toe te voegen.
Class Timetable
Ben je altijd te laat voor college, of mis je lessen volledig? Dan heb je een app nodig om alles op een rij te zetten. Timetable is een simpele maar doeltreffende app waarmee je dat doet. Elk vak geef je een eigen kleur, wat een leuk effect geeft. Je huiswerk en opdrachten zijn vervolgens als taken toe te voegen.
Op het scherm zie je jouw planning per dag, maar als je het scherm draait zie je de hele week. Wel moet je dan de pro-versie van de app kopen en die kost 1,99 euro.
Mr Chadd
Mr Chadd is huiswerkbegeleiding in een app. Je moet wel een abonnement afsluiten, maar dan kun je altijd binnen tien seconden met iemand in contact komen die je helpt als je ergens niet uitkomt. Het maakt niet uit of je nog op de middelbare zit of al mbo of hbo doet.
De mensen aan de andere kant van de app studeren aan een Nederlandse Universiteit en hebben minimaal een 8 gehaald in het vakgebied waar ze jou uitleg over geven. De app kun je gratis downloaden, maar daarna kost het 34,95 euro per maand.
Download Mr Chadd voor Android of iOS (gratis).
Microsoft OneNote
Om al je notities bij elkaar te houden is Microsoft OneNote een heerlijke app. Zie deze app als een soort ringband, maar dan op je smartphone. Je maakt vakken aan en per vak heb je tabbladen met kleurtjes. Hierdoor kun je elk college apart bijhouden, maar blijven je aantekeningen toch georganiseerd. Let wel op dat je een Microsoft-account nodig hebt om de app te kunnen gebruiken.
Forest
Heb je moeite met concentreren? Dan is een app zoals Forest een uitkomst. Deze app helpt je om juist niet naar je telefoon te kijken. Het idee is dat je een digitale boom plant, die groeit zodra jij je met je gekozen activiteit bezighoudt en niet op je smartphone kijkt. Ideaal om te gebruiken tijdens je studie.
Studentenkorting
Als student heb je recht op allerlei kortingen. De app Studentenkorting verzamelt die kortingen voor jou, zodat je nooit teveel betaalt. Zo kun je bijvoorbeeld een laptop of een softwarepakket goedkoop scoren en kun je zelfs per stad kijken wat de lokale deals zijn.
Microsoft Math Solver
De app Microsoft Math Solver schiet te hulp als je op wiskundig gebied vast komt te zitten. Je kunt de formule invullen door te tekenen of te typen, maar je kunt ook gewoon een foto maken. Vervolgens helpt de app met de oplossing. Dat gebeurt stap voor stap, zodat je er ook nog wat van leert.
Gratis onbeperkt toegang tot Showbytes? Dat kan!
Log in of maak een account aan en mis niks meer van de sterren.Lees Meer
-
2
Is zout nou wel of niet slecht voor je bloeddruk?
Over de hoeveelheid keukenzout die we gebruiken, is veel te doen. Toch heeft zout ook belangrijke functies, zegt voedingsdeskundige Karine Hoenderdos. In deze rubriek beantwoordt ons panel aan deskundigen elke week een lezersvraag over voeding, gezondheid of relaties. -
PREMIUMMet video
Statiegeld op blikjes, zo krijg je je geld terug
Na de kleine plastic flesjes zijn nu de blikjes aan de beurt. Vanaf deze week betaal je daar ook 15 cent statiegeld voor. Maar waar is dat goed voor en ook niet onbelangrijk: hoe krijg je je centjes weer terug? -
Jonger dan 18 en meer dan een uur op TikTok? Dan heb je pincode nodig
Socialmedia-app TikTok introduceert binnenkort een timer die ervoor zorgt dat jongeren onder de 18 jaar een pincode moeten invoeren als zij de app langer dan een uur gebruiken. Het netwerk doet dit vanwege kritiek dat de app verslavend zou zijn voor jongeren. -
Dit is de beste Chromebook voor op school
Op steeds meer scholen worden Chromebooks ingezet. Zo gek is dat niet: de Google-laptops zijn goedkoop en makkelijk in gebruik, zonder dat ze snel langzaam worden door allerlei gekke software. Wat is de beste van dit moment? We zochten het samen met de redactie van Tweakers uit. -
Dit zijn de addertjes onder het gras van private lease
Ooit was er geen hond in geïnteresseerd, maar inmiddels is private lease niet meer weg te denken uit het Nederlandse autolandschap. Autorijden zonder zorgen over restwaarde, inruil of onderhoud en met een maandbedrag waardoor je precies weet waar je aan toe bent. Maar er zitten addertjes onder het gras.
-
Presentatie maken zonder PowerPoint? Deze alternatieven zijn de moeite waard
PowerPoint was jarenlang hét programma voor het maken van presentaties voor opdrachten en vergaderingen. Inmiddels zijn er veel alternatieven voor de software van Microsoft. Deze online tools kun je overwegen als alternatief voor PowerPoint. -
-
-
Op zoek naar een nieuwe webcam om te videovergaderen? Hier moet je op letten
De webcams waren het afgelopen jaar niet aan te slepen. Logisch, door corona zijn we massaal aan het videovergaderen geslagen en dat doen we nog altijd. Ben jij op zoek naar een webcam maar weet je niet zo goed waar je op moet letten? Wij hebben onderstaande tips voor je verzameld -
PREMIUM
Universele oplaadpoort usb-c maakt einde aan de kabeltjesjungle
Het opladen van mobieltje, e-reader of tablet leidt vrijwel dagelijks tot een frustratiemomentje. Want waar is het juiste snoertje nou weer gebleven? En welk kabeltje moest ook alweer in het fototoestel?