Een smartphone voor maximaal 500 euro? Dit zijn de beste opties
Een smartphone hoeft niet altijd tegen de 1000 euro te kosten. Wil je een model van hooguit 500 euro? We zetten de beste opties op een rij.
Iedere twee maanden kijken we samen met de redactie van techsite Tweakers naar de beste smartphones van dit moment. In eerdere artikelen keken we naar de beste modellen van hooguit 200 of 350 euro. Ditmaal gaan we nog een prijsklasse omhoog, waarbinnen drie aanraders te vinden zijn.
Samsung Galaxy A52 5G
Samsungs nieuwe Galaxy A52 overtuigt vooral doordat het zo’n mooi totaalpakket is, met enkele features die je in dit prijssegment niet verwacht. Zo heeft het toestel een goede waterdichtheidsclassificatie en is de primaire camera uitgerust met optische beeldstabilisatie voor betere foto’s ’s nachts, wat niet vanzelfsprekend is. Ook overdag maak je goede foto’s.
Het oledscherm ververst met 120 beeldjes per seconde voor vloeiende animaties en heeft hdr-ondersteuning, een hoge helderheid en een prima kleurweergave. De accuduur is onder alle omstandigheden relatief lang. Is er dan helemaal niks te klagen? Jawel: de processor is ten opzichte van ongeveer de helft van de concurrenten in deze klasse trager. Dat zul je vooral merken bij intensieve taken; het navigeren door het besturingssysteem gaat echter soepel.
Apple iPhone SE (2020)
De iPhone SE is simpelweg de goedkoopste recente iPhone die je kunt kopen. Het grootste voordeel van dit toestel is dat je er lang mee kunt doen, want de A13-proecessor is snel en Apple ondersteunt toestellen lang. Een andere reden om de SE aan te raden, is dat hij erg compact is voor een telefoon uit 2020 en we weten dat daar liefhebbers voor zijn.
Hoewel hij een prima camera heeft, zijn een telecamera en ultragroothoekcamera afwezig en is de primaire camera minder goed bij weinig licht dan de camera van bijvoorbeeld de iPhone 11. Ook is de accuduur van andere recente iPhones beter en hebben veel concurrenten een oledscherm met hoger contrast. Voor een lcd presteert het scherm echter prima, ook op het gebied van maximale helderheid.
Het is over het algemeen genomen een fijn toestel voor een fijne prijs. Het zou wel verstandig kunnen zijn om een paar tientjes extra uit te geven voor een 128GB-variant.
OnePlus 8T
Dit toestel is naar deze prijscategorie gezakt en is zelfs al kort voor 400 euro verkrijgbaar geweest. Het voordeel van deze smartphone is, zoals wel vaker bij OnePlus, de snelle werking van het toestel. De software is verder een hoogtepunt, met een goede instelbaarheid en overzichtelijkheid.
Ook heeft hij een scherm dat met 120 beeldjes per seconde ververst. Het grootste nadeel is dat de OnePlus 8T geen telecamera heeft en dat de ultragroothoeklens tegenvalt bij matig licht. Toch is het in de praktijk een erg prettige smartphone.
Bekijk hieronder onze video’s op techgebied:
Gratis onbeperkt toegang tot Showbytes? Dat kan!
Log in of maak een account aan en mis niks meer van de sterren.Lees Meer
-
PREMIUM1
Gewone fiets bijna twee keer zo gezond als e-bike: zoveel calorieën verbrand je per uur
-
AI-pionier verlaat werkgever Google en waarschuwt: ‘Het is angstaanjagend’
Een van de grondleggers op het gebied van kunstmatige intelligentie, de 75-jarige Geoffrey Hinton, heeft ontslag genomen bij zijn werkgever Google. De onderzoeker wil nu waarschuwen voor de gevaren van de technologie die hij een halve eeuw lang heeft helpen ontwikkelen. -
Smartphone voor een prikkie? Dit zijn de beste van hooguit 200 euro
Een nieuwe smartphone hoeft echt geen dikke investering te zijn. Wie niet bereid is veel geld uit te geven, kan zelfs met een budget van hooguit 200 euro een acceptabel apparaat in huis halen. We zetten de beste modellen van dit moment op een rij. -
De beste smartphone voor hooguit 350 euro
Op zoek naar een smartphone, maar wil je niet meteen tegen de 1000 euro betalen voor een redelijk toestel? Samen met de redactie van Tweakers selecteren we de beste modellen van hooguit 350 euro. -
BBC niet eens met Twitter-label ‘door de overheid gefinancierd’
De BBC is niet blij met het besluit van social media platform Twitter, dat de Britse omroep aanduidt als ‘door de overheid gefinancierd’. In een verklaring op zijn website geeft de BBC aan ‘altijd onafhankelijk geweest te zijn’ en door het publiek gefinancierd te worden middels een wettelijk verplichte omroepbijdrage.
-
PREMIUM
Subsidie om je huis te verduurzamen? Super lastig. Met deze tips lukt het hopelijk wel
-
-
-
UPDATE
Twitter-topman Elon Musk zegt vervanger te hebben gevonden
Twitter-topman Elon Musk zegt een vervanger te hebben gevonden voor de functie van hoogste baas bij het socialmediabedrijf. Hij blijft zelf als voorzitter en eindverantwoordelijke voor technologie werkzaam in het bestuur van het bedrijf, dat is samengevoegd met zijn nog mysterieuze bedrijf X. -
PREMIUMEnergierekening
Harmen: ‘Mijn huis had energielabel C, maar dat was misschien een beetje optimistisch’
Harmen Visser (28) uit Eindhoven heeft twee verschillende energiecontracten omdat dit voor hem voordeliger is. Hoeveel geld besteed jij aan energie in huis? Hoe probeer je de kosten omlaag te brengen? Deze vragen stellen we elke week aan een Nederlander.