Marketplace is een dienst waarop gebruikers persoonlijke advertenties kunnen plaatsen, bijvoorbeeld als ze spullen zoeken of juist willen verkopen.
Volledig scherm
Marketplace is een dienst waarop gebruikers persoonlijke advertenties kunnen plaatsen, bijvoorbeeld als ze spullen zoeken of juist willen verkopen. © afp

Europese Commissie start formeel onderzoek naar mogelijk machtsmisbruik Facebook

De Europese Commissie (EC) opent een formeel onderzoek tegen Facebook. Het socialemediabedrijf zou misbruik hebben gemaakt van zijn machtspositie om de eigen  Marketplace te promoten. Daarmee worden concurrenten op de advertentiemarkt benadeeld en de Europese mededingingsregels overtreden, meent Brussel.

  1. Microsoft: Geen zoekresultaten ‘tank man’ Tiananmen bij zoekmachine Bing door fout

    Microsoft: Geen zoekresul­ta­ten ‘tank man’ Tiananmen bij zoekmachi­ne Bing door fout

    Er verschenen vrijdag bij zoekmachine Bing in de Verenigde Staten geen resultaten bij de zoekopracht ‘tank man’ vanwege een ,,onopzettelijke menselijke fout’’, aldus Microsoft. Het was vrijdag 32 jaar geleden dat het Chinese leger het Tiananmenprotest in Beijing met grof geweld neersloeg. De beelden van een demonstrant die in zijn eentje een tankcolonne tegenhoudt door ervoor te gaan staan, zijn iconisch geworden voor het protest op het Plein van de Hemelse Vrede. Het uitblijven van zoekresulaten wekte vrijdag wereldwijd vrees over eventuele Chinese censuur.