Volledig scherm
© AFP

Facebook en Instagram slecht bereikbaar door wereldwijde storing

Facebook en Instagram zijn slecht of helemaal niet te bereiken door een wereldwijde storing. Vooral gebruikers van Instagram lijken last te hebben. De site is voor veel mensen helemaal niet te gebruiken.

Op Facebook liggen de problemen vooral bij het plaatsen van berichten. Instagrammers die nog wel content kunnen zien, kunnen die vaak niet verversen.

Op de storingsite Allestoringen.nl maken duizenden gebruikers melding van de problemen. Facebook zelf zegt te werken aan een oplossing. WhatsApp, ook onderdeel van Facebook, lijkt naar behoren te functioneren. Een oorzaak voor de problemen is nog niet gegeven.

Wekelijks de nieuwste recensies, beste koopjes en het laatste nieuws over de wereld van tech in jouw mail? Schrijf je dan in voor onze nieuwsbrief!

  1. Ernstig beveiligingslek in Internet Explorer: Microsoft komt pas volgende maand met oplossing

    Ernstig beveili­gings­lek in Internet Explorer: Microsoft komt pas volgende maand met oplossing

    Technologiereus Microsoft heeft vandaag toegegeven dat er een ernstig beveiligingslek zit in de jongste versies van de eigen browser Internet Explorer. Het bedrijf erkent dat er een softewarefoutje in het programma is geslopen dat komt bij Windows 7 en latere edities. Hoewel hackers door het lekje computergebruikers kunnen misleiden met spontaan openende websites en gevaarlijke e-maillinkjes, zegt Microsoft pas begin volgende maand met een oplossing te zullen komen.