Volledig scherm
© AP

Gelekte foto’s tonen ontwerp onaangekondigde Galaxy S20

Softwarewebsite XDA Developers claimt de eerste foto’s van de allernieuwste uitvoering van de Samsung Galaxy te hebben. De afbeeldingen tonen een smartphone met aan de achterkant vier camera’s. Het scherm is minder ‘afgerond’ aan de zijkanten dan voorgaande modellen. De naam krijgt ook een upgrade: volgens de website gaat de telefoon Samsung Galaxy S20+ heten.

De doorgaans goed geïnformeerde techsite claimt de foto’s van een anonieme bron te hebben ontvangen. De camera van de smartphone bevat naast vier camera’s ook een flitser en een gat waarvan XDA vermoedt dat dit voor een microfoon is. Aan de zijkant is de volumebediening en de powerknop te zien. Aan de achterkant van het toestel zit een sticker met de tekst: ‘geen foto's toegestaan, informatie niet lekken.’

Samsung presenteert vermoedelijk op 11 februari de nieuwste generatie Galaxy S-toestellen, de belangrijkste serie van de Zuid-Koreaanse fabrikant. Het zou weer gaan om drie modellen: de S20, S20 Plus en S20 Ultra. De laatste zou een 108-megapixelcamera bevatten. 

Wat het scherm betreft valt op dat dit minder gebogen is aan de zijkanten dan bij de S10+. Het gaat om een scherm met cameragat, maar dit gat lijkt bij de S20 kleiner dan bij zijn voorganger. Lang heette de telefoon in het geruchtencircuit de Galaxy S11, maar de foto toont op het opstartscherm Galaxy S20+.

Volledig scherm
De gelekte foto van de telefoon. © XDA Developers/ Max Winebach
Volledig scherm
De gelekte telefoon. © XDA Developers/ Max Winebach