Volledig scherm
Niantic Labs © Niantic Labs

Harry Potter-game van Pokémon Go-makers uitgesteld tot 2019

De gedoodverfde opvolger van Pokémon Go is uitgesteld tot 2019. Vermoedelijk speelt de game hetzelfde als de immens populaire Pokémon-simulatie, maar dan volledig in de Harry Potter-wereld. De game draagt de toepasselijke naam ‘Harry Potter: Wizards Unite’.

Het is niet bekend hoe de game eruit gaat zien, maar waarschijnlijk zal het op dezelfde manier werken als Pokémon Go: mensen moeten door de echte wereld lopen om punten te verzamelen en uitdagingen te overwinnen. Maar in deze versie allemaal overgoten met een Zweinstein-sausje. Denk aan magische monsters, spreuken en gruzielementen die je kan tegenkomen in de 'echte’ wereld.

Voor de game zou Pokémon Go-maker Niantic Labs samenwerken met Warner Bros. Interactive en diens nieuwe dochter Portkey Games. Volgens Niantic Labs hoeven Pokémonfans niet te vrezen. Er blijven updates komen voor het immens populaire Pokémon Go.

In de zomer van 2016 werd de wereld gegrepen door de komst van Pokémon Go. Massa's mensen gingen de straat op met maar een doel: Pokémon vangen. Er werd zelfs overlast veroorzaakt door het spelletje. Inmiddels is de hype rondom het spel gaan liggen, maar het wordt nog steeds veel gespeeld.

  1. Google Stadia review: zijn spelcomputers vanaf nu echt overbodig?
    Recensie

    Google Stadia review: zijn spelcompu­ters vanaf nu echt overbodig?

    Google kondigde in 2019 een verrassend nieuw project aan: Stadia. De belofte van Stadia is dat je er de modernste games mee kunt spelen, overal waar maar internet is, op elk willekeurig scherm, of dat nu je dure 4k-televisie is of je smartphone. Die belofte klinkt mooi, maar hoe bevalt Stadia in de praktijk, buiten de veilige muren van de Google-campus? Techsite Tweakers kreeg eerder toegang tot het platform en kon geruime tijd checken of Stadia echt de toekomst is. Dit is hun conclusie.