Volledig scherm
Foto ter illustratie. © Getty Images

Instagram komt met een speciale handleiding voor ouders van tieners

Instagram heeft een speciale handleiding gelanceerd voor ouders van tieners. Volgens de makers begrijpen ouders de app vaak niet, terwijl tieners er veel tijd op doorbrengen. De handleiding legt uit hoe de app werkt en leert ouders meer over de privacy-instellingen.

,,Instagram is een verlengstuk van het sociaal leven van de gemiddelde tiener", verklaren makers van de handleiding in een persbericht. Door ouders een handleiding te geven, kunnen ze  bepalen hoelang hun kinderen tijd doorbrengen op de app, maar ook hoe andere accounts geblokkeerd kunnen worden en wat gebruikers kunnen doen als ze worden lastiggevallen. 

Buitengesloten

Volledig scherm
© Instagram

Volgens Instagram is de kans dat kinderen sociaal worden buitengesloten groot als ze niet met elkaar mogen omgaan in een digitale omgeving. Slim gebruik zou daarom beter gebruik zijn.

Sinds de nieuwe privacywet heeft de app ook strengere leeftijdsregels. Bij het inloggen wordt vaker naar een geboortedatum gevraagd. Kinderen die jonger zijn dan dertien en geen toestemming van hun ouders krijgen, kunnen hun account kwijtraken.

  1. Grap loopt uit de hand: 1,7 miljoen mensen willen aliens gaan zoeken op geheime basis Area 51

    Grap loopt uit de hand: 1,7 miljoen mensen willen aliens gaan zoeken op geheime basis Area 51

    Het is een Amerikaanse versie van Project X, maar dan in duizendvoud. Al 1,7 miljoen mensen hebben via Facebook aangegeven op te dagen als op 20 september het ultrageheime Area 51 - de plek in Nevada die de Amerikaanse luchtmacht gebruikt voor haar testen - wordt bestormd. En nog eens 1,3 miljoen mensen komen misschien, om nu eindelijk eens ‘die buitenaardse wezens te zien’ die daar verborgen worden gehouden. Budweiser sponsort het bier, maar de Amerikaanse luchtmacht is niet blij.