Volledig scherm
© ap

iTunes komt met nieuwe minispeler

Apple heeft donderdag een nieuwe update voor iTunes beschikbaar gesteld. In versie 11.0.3 valt vooral de vernieuwde minispeler op.

Volledig scherm
© ANP

In de laatste versie van iTunes ligt bij de minispeler meer nadruk op het artwork. Daarnaast is de weergave van de nummers verbeterd. Zo is er nu een voortgangsbalk te zien en is er een knop om het volume van de muziek direct te regelen vanuit de miniplayer. Verder kun je nu je hele iTunes-bibliotheek doorzoeken vanuit de miniplayer.

De miniplayer is ook uitklapbaar. Hierdoor worden de hoezen van cd's zichtbaar. De covers van de albums zijn overigens vanaf nu ook te zien in Song View. In Song View is er tevens een knop bijgekomen waardoor je gelijk terecht komt in de App Store. Je kunt dan meteen cd's en nummers kopen van dezelfde artiest waar je op dat moment naar luistert. Daarnaast worden er aanbevelingen voor andere albums gedaan op basis van deze artiest.

Tot slot herkent iTunes voortaan albums die uit meerdere cd's bestaan als één plaat en wordt je browsing history bijgehouden zodat je snel terug kan keren naar nummers, films en tv-shows die je eerder hebt geluisterd of bekeken.