De gestolen goederen.
Volledig scherm
De gestolen goederen. © Bellevue Police Department

Man steelt voor 40.000 dollar aan opmerkelijke gamespullen bij ontwikkelaar Valve

Een 32-jarige man uit Washington heeft voor 40.000 dollar aan gamespullen gestolen uit het hoofdkantoor van ontwikkelaar Valve. Onder de gestolen goederen enkele Nintendo Switch-consoles en een gigantisch automatisch nepwapen van Valve-baas Gabe Newell. De dader moet vandaag voor de rechter verschijnen.

De man kreeg toegang tot het hoofdkantoor van Valve via een openbaar restaurant door een ‘niet-functionerend trappenhuis’. Dat schrijft Polygon. Via het trappenhuis kwam hij terecht op de elfde etage van een kantoorgebouw waar Valve is gevestigd. Deze etage is ‘nog niet afgewerkt’ en wordt gebruikt bij het voorbereiden van beurzen en conventies. Naar verluidt stal hij daar voor meer dan 42.000 euro aan goederen, wat neerkomt op 38.200 euro.

Hij nam 15 Xbox One-games en 23 games voor de PlayStation 4 mee en daarnaast ‘15 tot 20' Asus-laptops, enkele Nintendo Switch-spelcomputers en een aantal Steam Machine-consoles. De minigun van Gabe Newell, de ceo van Valve, werd ook meegenomen. Ook zouden er gaming-memorabilia en promotiecadeau’s zijn gestolen.

Teveel gestolen

Uit de gerechtelijke documenten, die door Polygon zijn ingezien, blijkt dat de dader ‘zoveel dingen heeft gestolen dat hij ze zich niet meer allemaal precies kan herinneren’. Naar eigen zeggen heeft hij ‘willekeurige items’ in een prullenbak gestopt, die hij vervolgens het pand uitreed naar zijn auto.

Controllers van de Switch.
Volledig scherm
Controllers van de Switch. © Bellevue Police

De dader werd onlangs op camera vastgelegd toen hij gestolen goederen probeerde te verkopen aan een Gamestop-filiaal. Hij verkocht 43 games aan deze keten, waarvoor hij 336 dollar ontving. Omgerekend is dat 306 euro. De overige gestolen goederen werden bewaard in een ‘vakkundig volgepropte Chevrolet Geo Prizm’, waarin de man ook aan drugs-gerelateerde spullen bewaarde.

De diefstallen vonden vorig jaar al plaats, melden Amerikaanse autoriteiten. Op 25 september is er een officiële aanklacht tegen de man ingediend. Op dat moment stonden er al zes arrestatiebevelen open voor de dader, die eerder vorig jaar ook een truck van FedEx stal. Woensdag moet de dader voor de rechter verschijnen. Als hij niet op komt dagen, wordt er nóg een arrestatiebevel verleend aan de politie. Valve heeft zelf nog niet gereageerd op de diefstal.

  1. Van ‘f*ck off’ tot ‘bescheiden glimlachje’: waarom iedereen de simpelste smiley zo anders interpreteert

    Van ‘f*ck off’ tot ‘bescheiden glimlachje’: waarom iedereen de simpelste smiley zo anders interpre­teert

    ‘De allervreselijkste emoji’ noemt cartooniste ‘Niet nu Laura’ het. Ze heeft het over de simpele smiley met de neutrale glimlach, de slightly smiling face genaamd. Het internet barst van de memes over hoe we die emoji ervaren. Is hij gewoon blij? Ironisch? Passief-agressief? Zo’n simpele emoji blijkt voor velerlei uitleg vatbaar. Mediapsycholoog Koen Ponnet onthult waarom.