Volledig scherm
Team Liquid voorafgaand aan de finale in Sjanghai. © REUTERS

Nederlands team verliest finale grootste e-sportstoernooi ter wereld

Het Nederlandse e-sportsteam Team Liquid heeft op het - qua prijzengeld - grootste e-sportstoernooi ter wereld net naast de hoofdprijs gegrepen. Het team verloor de finale in het Dota-2 toernooi The International van het Europese team OG, dat het toernooi daarmee voor de tweede keer op rij won en ruim 15,5 miljoen dollar mee naar huis neemt. 

Volledig scherm
Team OG viert de winst van The International. © REUTERS

OG won drie van de vier finalewedstrijden in Sjanghai, Team Liquid één. Dat deed het Nederlandse Dota 2-team zonder inbreng van Nederlandse spelers. Het team, in 2000 opgericht door Victor Goossens, verdiende met de tweede plaats op het toernooi iets minder dan 4,5 miljoen dollar (ruim 4 miljoen euro). In 2017 was Team Liquid ook al eens tweede op The International. Toen won het 10,8 miljoen dollar.  

De totale prijzenpot van het Dota 2-toernooi in China bedroeg zo'n 34 miljoen dollar, allemaal bij elkaar gehaald door crowdfunding. Met dat bedrag wist spelontwikkelaar Valve zich ervan verzekerd dat The International, uitgaande van het prijzengeld, dit jaar het grootste e-sportstoernooi ter wereld is. Het verslaat daarmee het bedrijf Epic Games, de maker van Fortnite. 

Lees door onder de foto. 

Volledig scherm
© AFP

Utrecht Centraal

Volledig scherm
Team Liquid in actie. © REUTERS

Team Liquid krijgt vanaf volgend jaar een nieuwe thuisbasis in het centrum van Utrecht. Het complex in Utrecht Centraal zal verblijfsruimtes, kantoren, vergaderzalen en een restaurant krijgen. Het team bestaat uit zo’n zeventig spelers, die games zoals League of Legends, Dota 2 en Fortnite Battle Royale op een professioneel niveau spelen. Het Nederlandse e-sportsteam heeft trainingscomplexen in onder andere Los Angeles en São Paulo.

Bij Dota 2 proberen twee teams van vijf spelers elkaars basis te vernietigen. Elke speler is een held. 

Team Liquid on Twitter

Our incredible run falls just short. Thank you all for your support and congratulations to @OGesports #TI9

Volledig scherm
© AFP