Volledig scherm
Harry Potter Wizards Unite © Tweakers

Pokémon Go-achtige game in Harry Potter-universum lanceert vrijdag

Niantic en Warner Bros. brengen het mobiele spel Harry Potter: Wizards Unite op 21 juni uit in de Verenigde Staten en het Verenigd Koninkrijk. Tot nu toe was er nog geen releasedatum bekend; in maart sprak het bedrijf alleen nog van een lancering ergens in 2019. De game had eigenlijk al in 2018 moeten uitkomen.

In een bericht op Twitter maakt Niantic de komst van Harry Potter: Wizards Unite bekend, al zegt het bedrijf bij de uitgebrachte trailer dat de release op vrijdag alleen voor de Verenigde Staten en het Verenigd Koninkrijk geldt.

Informatie over de release in andere landen geeft Niantic nog niet; het bedrijf zegt alleen dat spelers alert moeten zijn voor de komst van meer informatie, ‘omdat het spel binnenkort in jouw regio live gaat’. Het mobiele spel was eerder als bètaversie al beschikbaar in Australië en Nieuw-Zeeland.

Mensen in Nederland kunnen vermoedelijk via een omweg ook het spel downloaden, bijvoorbeeld door het veranderen van je locatie. 

Mysterieus

De game speelt zich af in het heden, dus na de zogenoemde Battle of Hogwarts die het einde van de Harry Potter-filmreeks betekende. Op dat moment brak een tijd van vrede en rust aan, maar die staat inmiddels steeds meer onder druk. Dat heeft alles te maken met mysterieuze verdwijningen, die niet meer voor zijn gekomen sinds het ‘tijdperk Voldemort’. 

Er blijkt een geheimzinnige ‘Calamity’ te zijn gebeurd, waardoor allerlei voorwerpen, personen en magische beesten uit hun tijd en plaats zijn getrokken en in het heden zijn beland, in de wereld van de dreuzels (muggles). Dat brengt het in 1692 afgesproken International Statute of Wizarding Secrecy in gevaar, dat voorschrijft dat normale mensen het bestaan van de magische wereld van heksen en tovenaars niet mogen ontdekken. Om die reden worden spelers opgeroepen om lid te worden van het Statute of Secrecy Task Force, met als taak om al die zoekgeraakte personen, voorwerpen en beesten op te sporen.

Niantic

Harry Potter: Wizards Unite wordt gemaakt door Niantic, het bedrijf dat eerder ook het succesvolle Pokémon Go uitbracht. Net als die mobiele game is Harry Potter: Wizards Unite te beschouwen als een augmented reality-game waarbij spelers, afhankelijk van hun locatie, onder andere magische beesten en objecten uit de Harry Potter-wereld moeten vangen. Tweakers maakte in maart een preview van Harry Potter: Wizards Unite.

 1. Man verliest één miljoen euro met bankpasfraude: ‘hij stuurde z'n pasje op’

  Man verliest één miljoen euro met bankpas­frau­de: ‘hij stuurde z'n pasje op’

  Een man uit het noorden van Nederland is begin september slachtoffer geworden van de grootste ‘phishingzaak’ in Europa: cybercriminelen plukten in één nacht tijd maar liefst één miljoen euro van zijn bankrekening. De man had zijn bankpas opgestuurd om in te wisselen voor een nieuwe. Het slachtoffer moet nog maar afwachten of hij het geroofde geld terugkrijgt. ‘Dit is een heel opmerkelijke zaak'.
 2. Apple MacBook Pro 16" review: Meer MacBook voor minder
  Review

  Apple MacBook Pro 16" review: Meer MacBook voor minder

  Als er een laptop is die de gemoederen kan laten oplopen, dan is het wel de MacBook Pro van Apple. In 2016 was er reden genoeg voor discussie, want Apple had het ontwerp van zijn duurste laptop behoorlijk aangepast. Niet iedereen was even blij met die wijzigingen en vooral het nieuwe toetsenbord kwam Apple op behoorlijk veel kritiek te staan, niet in de laatste plaats omdat het toetsmechanisme gevoelig was voor stof en vuil, waardoor toetsen konden blijven hangen.
 3. Apple AirPods Pro: vooruitgang om voor te sparen
  Review

  Apple AirPods Pro: vooruit­gang om voor te sparen

  Het is nu bijna drie jaar geleden dat Apple de eerste AirPods uitbracht. De draadloze bluetoothoordopjes hebben veel positiviteit gebracht, maar ook negativiteit, zou je kunnen zeggen. Positief in de zin van het product zelf. Hoewel er zeker wat aan te merken valt op de eerste en tweede generatie AirPods, was de combinatie van geluid, comfort en gebruiksgemak wat ons betreft onovertroffen. Het waren ook toen al niet de allerbeste dopjes wat geluidskwaliteit betreft en ze pasten ook niet bij iedereen even goed in de oren bijvoorbeeld, maar voor veruit de meesten zijn de AirPods ook nu nog ideaal.