Volledig scherm
Quizapp HQ Trivia © Google Playstore

Problemen bij populaire quizapp HQ Trivia: medewerkers komen in opstand

Het is onrustig achter de schermen bij quizapp HQ Trivia. Volgens techsite TechCrunch heeft meer dan de helft van alle medewerkers een interne petitie getekend, waarin ze het vertrek eisen van topman en oprichter Rus Yusupov. Volgens hen leidt hij het bedrijf verkeerd. Yusupov heeft enkele leiders van de opstand de laan uitgestuurd.

HQ Trivia heeft ruim 2 miljoen spelers. Zij kunnen twee keer per dag via de app meedoen aan een korte quiz van twaalf vragen. De quizzen worden op vaste tijdstippen uitgezonden. De deelnemers die alle twaalf vragen goed beantwoorden, delen de jackpot.  

Het rommelt al langer bij HQ Trivia. Comedian Scott Rogowsky - presentator van de virtuele pubquiz - werd vorige week plotseling weggestuurd. Bovendien daalde de animo onder de spelers. HQ daalde daardoor flink op de ranglijsten van de App Store.

Overdosis

Yusupov lanceerde HQ Trivia in 2017, samen met Colin Kroll. Die werd afgelopen december dood aangetroffen in zijn appartement in New York. Hij is vermoedelijk overleden aan een overdosis heroïne. Yusupov en Kroll hadden eerder videoplatform Vine opgericht, dat ze binnen een jaar verkochten aan Twitter, voor enkele tientallen miljoenen dollars. Anonieme medewerkers zeggen tegen TechCrunch dat HQ Trivia nog maar een paar miljoen dollar op de bank heeft staan. Het bedrijf erachter zou zo’n 1 miljoen dollar per maand verliezen.