Soap rond megaovername Activision duurt voort: Microsoft en Nintendo sluiten deal over Call of Duty
Techbedrijf Microsoft heeft een deal gesloten met het Japanse gamesconcern Nintendo. Dit betekent dat Xbox-games van Microsoft en in de toekomst mogelijk ook Activision Blizzard-titels als Call of Duty naar Nintendo-platforms komen. De overeenkomst tussen Microsoft en Nintendo geldt voor tien jaar.
Nieuwe spellen uit de Call of Duty-reeks verschijnen hierdoor voortaan op dezelfde dag als de versies voor Microsofts spelcomputer Xbox. De deal geldt overigens alleen als Microsoft Activision Blizzard, dat Call of Duty maakt, mag overnemen.
Met de deal wil Microsoft laten zien dat de overname van gamesbedrijf Activision Blizzard niet leidt tot minder concurrentie in de sector. Die aankoop, waar de Xbox-maker 69 miljard dollar (!) voor overheeft, is nog allerminst zeker. De overname van Activision, dat ook achter titels als World of Warcraft en Guitar Hero zit, zou Microsoft het op twee na grootste gamingbedrijf ter wereld maken.
Europese Commissie
De Amerikaanse toezichthouder FTC wil de aankoop via de rechter tegenhouden, terwijl de Britse waakhond al heeft gezegd dat de keuze voor consumenten erdoor wordt verminderd. Ook de Europese Commissie is bezig met een diepgravend onderzoek, waar in de komende maanden een beslissing uit moet komen.
Eerder zei Microsoft ook al Call of Duty beschikbaar te willen maken voor andere platformen. Maar Sony, de maker van de PlayStation-spelcomputer, schaarde zich bij de critici van de deal. De PlayStation is de grootste concurrent van de Xbox. Nintendo’s belangrijkste spelcomputer de Switch is meer gericht op mensen die af en toe een spelletje spelen dan op fanatieke gamers.
Bekijk onze video's op het gebied van tech en gadgets in onderstaande playlist:
Gratis onbeperkt toegang tot Showbytes? Dat kan!
Log in of maak een account aan en mis niks meer van de sterren.Lees Meer
-
Sociale Verzekeringsbank krijgt privacyboete van 150.000 euro
-
PREMIUMexperts bezorgd
‘Wulpse vrouwen’ op sociale media zijn oplichters en lastig te bestrijden: dit kun je zelf doen
Een enorme hoeveelheid nepaccounts met schunnige en erotische inhoud overspoelt de sociale media. Instanties waarschuwen ouders en scholen om kinderen te beschermen tegen deze zogeheten ‘seksbots’. Blind vertrouwen op nieuwe Europese wetgeving is onverstandig, zeggen deskundigen. ,,Die internetlui zijn zó snel, zo geraffineerd. Daar komen we niet meer van af.” -
PREMIUM
Allerlaatste dag voor de acceptgiro. Maar je hoeft niet, zoals velen denken, per se online te bankieren
Vandaag is de laatste dag dat banken nog acceptgiro’s verwerken. Vanaf morgen is de betaalmethode definitief verleden tijd. Waarom verdwijnt de acceptgiro en wat zijn andere opties? Dat vragen we aan Berend Jan Beugel van de Betaalvereniging en Jurriën Beerda van ouderenorganisatie ANBO. ,,Veel consumenten realiseren zich niet dat er ook een alternatief is.” -
PREMIUMMet video
Klushuis werd gemiddeld 111.000 euro meer waard, maar is het nu nog de moeite?
Een oud huis kopen, opknappen en vervolgens met veel winst weer doorverkopen. Dat doen onervaren klussers in het nieuwe televisieprogramma De moeite waard?!. Maar is het ‘flippen’ van een huis in deze tijd, met dalende huizenprijzen en hoge rentes, nog wel rendabel? -
Vingers en tanden tellen: zo herken je (nu nog) nepfoto’s gemaakt door kunstmatige intelligentie
Donald Trump die in boeien wordt geslagen of de paus in een grote, witte pufferjas: nepfoto’s gemaakt via kunstmatige intelligentie zijn haast niet meer van echt te onderscheiden. Toch zijn er gelukkig nog manieren om ze te herkennen.
-
haattweets aan kamerleden
Oproep Bergkamp aan Twitter is ‘kansloos’, zeggen experts: ‘We weten toch hoe Musk is’
-
-
-
PREMIUM
Hoe ontstaat MS? ‘Meeste mensen krijgen eerste verschijnselen rond hun 30ste’
Vandaag is het Wereld MS Dag. Wat zijn de symptomen van MS - voluit multiple sclerose - en kun je ooit genezen van deze chronische auto-immuunziekte? Prof. Dr. Guy Laureys, neuroloog in het Universitair Ziekenhuis Gent, geeft uitleg over het ziekteverloop. ,,Er is een genetische component, maar ook omgevingsfactoren kunnen het risico op MS vergroten.” -
PREMIUM
Expert over ‘hersen-doorbraak’ Elon Musk: ‘Wie blind is, kan straks opnieuw zien’
Elon Musk doet het weer: met zijn bedrijf Neuralink heeft hij goedkeuring gekregen om hersenimplantaten te testen op mensen. Lopen we binnenkort allemaal rond met een elektrode in onze hersenen? En kunnen we dan straks een e-mail versturen door er gewoon aan te denken? Neurofysioloog Peter Janssen (KU Leuven) legt uit hoe deze doorbraak onze levens kan veranderen.