Volledig scherm
Het geprinte wapen © AFP

Student veroordeeld voor maken van pistool met 3D-printer

Een Britse rechtbank heeft een student schuldig bevonden aan het maken van een vuurwapen met een 3D-printer. Het is volgens de politie in Londen voor zover bekend de eerste keer dat iemand in het Verenigd Koninkrijk met succes is vervolgd voor zo'n strafbaar feit.

De man (26) had schuld bekend aan het maken van het wapen. De politie viel in 2017 voor het eerst zijn woning binnen. Dat had te maken met een drugszaak. Agenten vonden cannabisplanten en onderdelen van een geprint wapen.

De verdachte verklaarde zelf dat hij het wapen had gemaakt voor een studieproject, maar daar wilde hij volgens de politie verder weinig over kwijt. Uit zijn zoekgeschiedenis op internet bleek dat hij had opgezocht hoe hij een wapen kon printen waarmee hij met scherp zou kunnen schieten.

De student hoort op 9 augustus wat voor straf hij krijgt, meldt de politie donderdag.

  1. Grap loopt uit de hand: 1,7 miljoen mensen willen aliens gaan zoeken op geheime basis Area 51

    Grap loopt uit de hand: 1,7 miljoen mensen willen aliens gaan zoeken op geheime basis Area 51

    Het is een Amerikaanse versie van Project X, maar dan in duizendvoud. Al 1,7 miljoen mensen hebben via Facebook aangegeven op te dagen als op 20 september het ultrageheime Area 51 - de plek in Nevada die de Amerikaanse luchtmacht gebruikt voor haar testen - wordt bestormd. En nog eens 1,3 miljoen mensen komen misschien, om nu eindelijk eens ‘die buitenaardse wezens te zien’ die daar verborgen worden gehouden. Budweiser sponsort het bier, maar de Amerikaanse luchtmacht is niet blij.