T-Mobile op koers voor landelijk 5G-netwerk
T-Mobile Nederland ligt naar eigen zeggen op koers om volgend jaar als eerste telecombedrijf een landelijk 5G-netwerk te hebben. Afgelopen kwartaal gingen de zaken wederom goed.
Delen per e-mail
Door de eerder dit jaar afgeronde overname van Tele2 Nederland werd een flink hogere omzet in de boeken gezet. Ook het bedrijfsresultaat ging hard omhoog.
,,Uit onze cijfers over het tweede kwartaal blijkt dat we onze strategie en onze beloften waarmaken en de uitdager in de markt zijn”, stelt topman Søren Abildgaard. Volgens hem werd bij eigen tests met 5G onlangs al een downloadsnelheid bereikt van 850 Mbit per seconde. Dat is vele malen sneller dan de gemiddelde snelheden op de huidige 4G-netwerken.
Het telecombedrijf stelt met nieuwe netwerkapparatuur te komen die geschikt is voor 5G. Zodra de veiling is afgelopen kan T-Mobile dan het 5G-netwerk activeren.
Abildgaard benadrukt dat T-Mobile tevens het aantal vaste klanten flink heeft opgevoerd en is begonnen met de uitrol van zijn glasvezelnetwerk in Den Haag. ,,We verwachten dat klanten vanaf september van dit jaar gebruik kunnen maken van de snelle glasvezelverbinding.”
Omzet
De kwartaalopbrengsten bedroegen 458 miljoen euro. Dat is 44 procent meer dan een jaar terug. Niet alleen de fusie dreef de omzet omhoog, er was volgens het bedrijf ook sprake van groei op eigen kracht. Het bedrijfsresultaat ging op aangepaste basis met 10 procent omhoog naar 117 miljoen euro.
Het vernieuwde T-Mobile is voor 75 procent in handen van Deutsche Telekom en voor 25 procent van het Zweedse telecomconcern Tele2. Het fusiebedrijf, dat op 2 januari een feit werd, is nu goed voor in totaal 5,5 miljoen mobiele gebruikers en 578.000 vaste klanten. Mede dankzij het schaalvoordeel denkt de onderneming beter de concurrentie te kunnen aangaan met rivalen als KPN en VodafoneZiggo.
Verder in het nieuws
-
Universiteit vijf keer doelwit DDoS aanval: tentamen afgelast
De Radboud Universiteit is de afgelopen twee weken vijf keer het doelwit geweest van een cyberaanval. Het gaat om een zogeheten DDoS-aanval. Een keer kon daardoor zelfs een tentamen niet doorgaan. De laatste aanval in de reeks was vrijdagochtend: toen lag het netwerk bijna een uur plat -
100.000 computers lek als een mandje: YouTuber Sven komt zo abortuskliniek binnen
YouTuber Sven van der Meulen heeft een abortuskliniek in verlegenheid gebracht door aan te tonen dat hij gemakkelijk de computer kan binnendringen en bij privégegevens kan. Het lek is inmiddels verholpen, maar staat symbool voor een groter probleem: zo'n 100.000 computers in Nederland kom je zo binnen. -
PREMIUM
Chromebooks Hoe Google's ‘simpele laptop’ het klaslokaal veroverde
Een uitgeklede laptop. Een internetbrowser met toetsenbord. De reacties op de eerste chromebooks van Google waren in 2011 uiterst negatief. Inmiddels is de 'simpele' laptop in zeer veel Nederlandse scholen te vinden. -
Madelynn gaf vader twee weken toegang tot haar sociale media en gaat viral met hilarische posts
Als je tienerdochter achter je rug ook jongens van haar leeftijd uitnodigt voor een logeerpartijtje is een gepaste straf op zijn plaats, oordeelden ouders Larry en Tawnya Sumpter. Ze stelden hun dochter Madelynn (15) voor de keuze: ofwel een maand zonder smartphone, of papa twee weken lang toegang verlenen tot je sociale mediakanalen. -
Update John de Mol: Het zou Facebook sieren om zich neer te leggen bij bitcoin-vonnis
Facebook gaat in beroep tegen een vonnis over nepadvertenties voor bitcoinproducten. Het platform kreeg van een rechter in Amsterdam de opdracht om zulke reclames te weren wanneer mediatycoon John de Mol erin voorkomt. Ook moest Facebook aan hem vertellen wie er achter de advertenties zitten. De Mol, die de zaak aangespannen, noemt het ‘tekenend’ dat de techreus in beroep gaat.
-
Video Waarom zijn sommige gamers beter in shooters? Ze kijken gewoon anders
Waarom zijn sommige gamers beter in shooters (schietspelletjes) dan anderen? Een van de redenen is de manier waarop ze kijken, zo blijkt uit dit experiment van de Japanse site Nikkei. Die volgde de oogbewegingen van twee gamers met een speciale bril. -
Man verliest één miljoen euro met bankpasfraude: ‘hij stuurde z'n pasje op’
Een man uit het noorden van Nederland is begin september slachtoffer geworden van de grootste ‘phishingzaak’ in Europa: cybercriminelen plukten in één nacht tijd maar liefst één miljoen euro van zijn bankrekening. De man had zijn bankpas opgestuurd om in te wisselen voor een nieuwe. Het slachtoffer moet nog maar afwachten of hij het geroofde geld terugkrijgt. ‘Dit is een heel opmerkelijke zaak'. -
Review Apple MacBook Pro 16" review: Meer MacBook voor minder
Als er een laptop is die de gemoederen kan laten oplopen, dan is het wel de MacBook Pro van Apple. In 2016 was er reden genoeg voor discussie, want Apple had het ontwerp van zijn duurste laptop behoorlijk aangepast. Niet iedereen was even blij met die wijzigingen en vooral het nieuwe toetsenbord kwam Apple op behoorlijk veel kritiek te staan, niet in de laatste plaats omdat het toetsmechanisme gevoelig was voor stof en vuil, waardoor toetsen konden blijven hangen.